Стилі сучасного танцю

Додано: 8 квітня 2020
Предмет: Мистецтво, 9 клас
Тест виконано: 33 рази
7 запитань
Запитання 1

Який з танців (або направлень) не підходить до блоку "Вуличних танців"?

варіанти відповідей

Брейк-данс

Хауз

Самба

Локінг

Запитання 2

Танцювальний і музичний стиль, який поширений в Європі в останні роки, в основному в Нідерландах, Бельгії, а також на півночі Німеччини та Франції. Танці проходять під енергійну електронну музику, кожен танцюрист на свій манер в ритм музики здійснює рухи, схожі на стрибки, за що стиль і отримав свою назву (стрибок в перекладі з англійської). Якщо танцюристів декілька, то вони не повинні торкатися партнера. Вітаються несинхронні дії різними танцюристами. Яку називаэться стиль?

варіанти відповідей

Крампінг

Jumpstyle

Контемпорарі

Тектонік

Запитання 3

Стиль сучасного сценічного танцю, що розвинувся зі стилів модерного та постмодерного танцю. Для нього характерна відмова від традиційних атрибутів балету, робота на підлозі. Танець цього стилю часто виконують босоніж. Напрям зародився на початку 20 століття в США в результаті бажання танцівників знайти нові засоби виразності на відміну від догм класичного танцю і легковажності естрадного танцю. Передбачає велику кількість різних технік щодо роботи з тілом, диханням, свідомістю. Яка назва стилю?

варіанти відповідей

Сontemporary dance

Джаз-модерн

Контактна імпровізація

Фолк

Запитання 4

Джек-н-Джилл (від англ. Jack and Jill, J & J або ДНД) - що це?


варіанти відповідей

Назва книги

Танцювальні змагання які проводяться по свінговим танцям (лінді хоп, бальбоа, бугі-вугі, вест кост свінг), по хастлу та іншим соціальним танцям.

формат змагань у соціальних танцях, при якому судді оцінюють не пару, а кожного учасника окремо . Характеризується зміною партнерів після кожного заходу й музикою, заздалегідь невідомою учасникам. Танцюристи повинні показати вміння взаємодіяти з незнайомим партнером та інтерпретувати музику «на льоту».

Назва телепередачі про сучасні танцювальні напрями

Запитання 5

Цей танець прийшов із Домініканської Республіки (Карибський басейн), і його настрій відбиває веселу атмосферу вічного тропічного свята. Рухи танцю прості, а музика ритмічна й приємна не тільки для тих, хто під неї танцює, але й для тих, хто її просто слухає.

Цей танець не вимагає простору, танцювати його можна на будь-якому клаптику вільного простору. Партнер веде свою партнерку обережно, ненав'язливо, допомагаючи їй робити повільні повороти, настільки повільні, що один поворот займає 4-8 кроків. Саме ці повороти плюс задеркувата музика й становлять основу танцю. Назва танцю......

варіанти відповідей

Джаз-фанк

Хіп-хоп

Меренге

Сальса

Запитання 6

Свінг — загальна назва для групи танців, що розвивалися водночас із джазовим стилем свінг в музиці в 20-х, 30-х та 40-х роках XX століття. Ранні форми деяких із цих танців виникли раніше від свінгового стилю музики.

Для джазу в стилі свінг характерне синкопування, що асоціюється з африканською музикою та танцем. Який танець не входить до групи свінг?

варіанти відповідей

Бальбоа

Лінді хоп

Хіп-хоп

Запитання 7

Хто такий "Бі-бой "?

варіанти відповідей

Модель

Виконавець брейку

Художник

Слюсар

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест