6 урок - 9 клас - Стилі та напрями мистецтва: імпресіонізм і постімпресіонізм, модернізм і постмодернізм 2

Додано: 14 березня 2023
Предмет: Мистецтво, 9 клас
Тест виконано: 35 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Його роботи вирізняються динамізмом, енергетикою та емоційністю. Він додав свіжий струмінь у мистецтво пластики. Знаменитий «Мислитель», як і популярна мармурова скульптура «Поцілунок», — композиції, які стали взірцем для наступних поколінь майстрів.


варіанти відповідей

а) Огюст Роден

б) Огюст Ренуар

в) Альфред Сіслей

Запитання 2

2. «Імпресія. Схід сонця». Картина в якій митець втілив підхід імпресіоністів до світла, що перетворює зображення в гармонію кольорових плям.


варіанти відповідей

а) Клод Моне

б) Каміль Піссарро

в) Едгара Дега

Запитання 3

3. Живописна техніка, нанесення фарб на полотно у вигляді маленьких крапок або квадратів, які під час сприйняття картини з певної відстані оптично зливаються


варіанти відповідей

а) постімпресіонізм

б) імпасто

в) пуантилізм

Запитання 4

4. Барвисті вітражі-картини й світильники цього митця вражали містичним мерехтінням кольорів веселки. Він винайшов спосіб з'єднання шматочків «полум'яніючого» скла за допомогою мідної фольги, через що й отримав міжнародне визнання


варіанти відповідей

а) Обрі Вінсент Бердслі

б) Альфонс Муха

в) Луїс Комфорт Тіффані

Запитання 5

5. Панно «Біле і чорне» Михайла Жука - яскравий приклад українського


варіанти відповідей

а) імпресіонізму

б) символізму

в) кубізму

Запитання 6

6. Полотна цього художника— утілення унікальності манери письма митця, який випередив свій час і тому, можливо, був недоступний для розуміння загалу. Численні варіанти соняшників, які він малював 11 разів, змінюючи їх кількість і розташування, кольори тла свідчать про пошуки митцем досконалості.


варіанти відповідей

а) Вінсент Ван Гог

б) Поль Гоген

в) Жорж Сера

Запитання 7

7. Англійський художник, ілюстратор книг, манірно-вишуканий почерк якого з характерною хвилеподібною лінією малюнка, що розмежовує плями чорного і білого кольорів, зробив його центральною фігурою стилю модерн у графіці


варіанти відповідей

а) Альфонс Муха

б) Густав Клімт

в) Обрі Вінсент Бердслі

Запитання 8

8. Починаючи з першого автопортрета 1896 р., протягом життя цей художник зображував себе. На цих картинах реальна зовнішність переплітається із суб'єктивним сприйняттям автора. Водночас автопортрети розкривають зміну стилів у його творчості.


варіанти відповідей

а) Вінсент Ван Гог

б) Поль Гоген

в) Пабло Пікассо

Запитання 9

9. Художня техніка, сутність якої полягає у використанні в композиції різних наклейок із пласких (кольоровий папір, шпалери, тканини) або об’ємних (мотузки, шматки дерев, метал) матеріалів.


варіанти відповідей

а) Вітраж

б) Колаж

в) Фреска

Запитання 10

10. Радикальний літературно-художній напрям авангардного мистецтва, був поширений на поч. XX ст. Його представники оспівували майбутнє як еру техніки, високих швидкостей і темпу життя.


варіанти відповідей

а) Футуризм

б) Авангардизм

в) Неокласицизм

Запитання 11

11. Тенденція в мистецтві кінця XIX — XX ст., ознакою якої є навмисне спрощення художніх засобів, звернення до форм примітивного мистецтва — народної та дитячої творчості, архаїчного мистецтва, традицій народів Африки, Америки, Океанії, Сходу.

варіанти відповідей

а) Примітивізм

б) Кубізм

в) Імпресіоналізм

Запитання 12

12. Умовне позначення якого-небудь предмета, поняття або явища; художній образ, що умовно відтворює усталену думку, ідею, почуття.


варіанти відповідей

а) Ампір

б) Сюрреалізм

в) Символ

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест