Страви і гарніри з овочів

Додано: 20 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 92 рази
12 запитань
Запитання 1

Від чого залежить тривалість теплової обробки овочів(обрати всі вірні відповіді)?

варіанти відповідей

навколишнього середовища

стійкості протопектину

кольору овочів

стійкості вітамінів

Запитання 2

При якій температурі крохмальні зерна клейстеризуються

варіанти відповідей

40⁰С

55-70⁰С

100 ⁰С

Запитання 3

Зелені овочі варять (обрати всі вірні )

варіанти відповідей

при закритій кришці,помірному кипінні

при відкритій кришці ,бурхловому кипінні

у кислому середовищі

у солоному середовищі

у великій кількості рідини

Запитання 4

Який вітамін не стійкий при тепловій обробці?

варіанти відповідей

С

А

Ɗ

В

Запитання 5

Картопляне п"юре вийшло сірого кольору ,яка помилка була допущена?

варіанти відповідей

додали холодне молоко

протерли холодною

додали цибулю

передчасно посолили

Запитання 6

Картоплю для варіння

варіанти відповідей

заливають холодною водою

заливають гарячою водою

злегка теплою солоною водою

Запитання 7

Для припускання 1 кг овочів бульйону беруть

варіанти відповідей

1 л.

0,2-0,3 л.

0,75 л.

0,5 л.

Запитання 8

Температура смаження картоплі основним способом

варіанти відповідей

180-190 ⁰С

140-150 ⁰С

110-120 ⁰С

200 ⁰С

Запитання 9

Гарніри бувають ( обрати всі вірні відповіді)

варіанти відповідей

прості ,складні

однокомпонентні, комбіновані

комбіновані ,додаткові

дуальні

Запитання 10

Додаткові гарніри це (обрати всі вірні)

варіанти відповідей

картопля варена,буряк варений

огірки,помідори мариновані

салат

горошок,смажена картопля

маслини

Запитання 11

Норма гарніру в середньому

варіанти відповідей

150 г.

300 г.

500 г.

50-75 г

Запитання 12

На картоплі не утворилася рум"яна скоринка під час смаження ,яка причина?

варіанти відповідей

на початку посолили

не змили зерна крохмалю в поверхні картоплі

висока температура смаження

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест