Страви із крупів

Додано: 11 вересня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Копія з тесту: Страви із крупів
Тест виконано: 102 рази
12 запитань
Запитання 1

Що таке крупа ?

варіанти відповідей

харчовий продукт ,що складається із із цілісних або подрібнених зерен різних культур

харчовий продукт , перемелених зернових культур

це цільне зерно, яке зберігає ендосперм, зародок та висівки, таким чином зберігаючи всю живильність.

Запитання 2

З чого виготовляють крупу?

варіанти відповідей

крупи отримували на спеціальних пристроях — круподернях

 при виготовленні деяких видів крупів застосовують гідротермічну обробку за допомогою пари чи гарячої води.

із круп'яних, бобових та зернових культур

Запитання 3

Які види круп існують?

варіанти відповідей

пшеничні

пшоняня

рисова

гречана

кукурудзяна

сойова

всі відповіді правильні

Запитання 4

Які процеси включає підготовка круп до варіння?

варіанти відповідей

просіювання

перебирання

промивання

промивання гарячою водою

не промивати взагалі, бо втрачаються поживні речовини

Запитання 5

Консистенція каш залежить від співвідношення крупів і рідини. За консистенцією каші діляться на:

варіанти відповідей

розсипчасті

в'язкі

сипучі

рідкі

Запитання 6

При варінні каш використовуються різні рідини, а саме :

варіанти відповідей

молоко

вода

бульйон

суміш води і молока

всі відповіді вірні

Запитання 7

Співвідношення води і крупи для приготування рідкої каші ( ? склянок води /на 1 склянку каші)

варіанти відповідей

1,5-2,5 води на 1 склянку каші

2,7-3,7 води на 1 склянку каші

4-5,7 води на 1 склянку каші

1:3

Запитання 8

Круто зварена каша із кукурудзяного борошна - це ..

варіанти відповідей

кукурудзяна каша

каша чумацька

"розмазня"

мамалига

Запитання 9

Які страви можна виготовити із круп ?

варіанти відповідей

каша пшенична в'язка із маслом

каша гречана із молоком

котлети манні

запіканка рисова

супи і салати

вірно лише 3 варіанти

Запитання 10

Загальні правила варіння каш

варіанти відповідей

Для варіння каш рекомендується використовувати посуд із товстим дном (4–5 см), об'єм якого попередньо виміряно.


Співвідношення рідини і крупів залежить від виду каші, крупи, способу попередньої обробки їх (промиті, підсмажені, підсушені).


Підготовлені крупи треба засипати у киплячу рідину. Промиті крупи мають бути теплими

всі варіанти вірні

Запитання 11

Яка із каш малокалорійна ?

варіанти відповідей

перлова

вівсяна

рисова

ячнева

Запитання 12

За технологією виготовлення рисові крупи поділяються на :

варіанти відповідей

ядриця, проділ

шліфовані, подрібнені,поліровані

шліфовані, плющені

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест