Страви та гарніри з тушкованих овочів.

Додано: 13 червня 2022
Предмет:
Тест виконано: 506 разів
15 запитань
Запитання 1

Тушкування, це - вид теплової обробки овочів...

варіанти відповідей

.. який тушкують в невеликій кількості бульйону

.. повіністю залитий бульйоном

.. без бульйону

Запитання 2

Гарніри з овочів можуть бути....

варіанти відповідей

простими

комбінованими

складними

Запитання 3

В якому цеху готують страви та гарніри з тушкованих овочіві?

варіанти відповідей

гарячий цех соусного відділення

холодний цех соусного відділення

овочевий цех соусного відділення

Запитання 4

До простих гарнірів входить..?

варіанти відповідей

один вид овочів

два види овочів

три види овочів

Запитання 5

До комбінованих гарнірів відносять..?

варіанти відповідей

два, три і більше овочів

один вид овочів

багато видів овочів

Запитання 6

Залежно від виду теплової обробки розрізняють страви з...?

варіанти відповідей

смажених та відварних овочів

відварних, припущених, смажених, тушкованих і запечених овочів

протертих, комбінованих овочів

Запитання 7

Для тушкування овочі нарізують...?

варіанти відповідей

соломкою

кубиками

часточками

кружальцями

Запитання 8

Для приготування яких страв можна використовувати відвари з овочів?

варіанти відповідей

для приготування перших страв

для приготування соусів

для приготування молочних супів

Запитання 9

Страви і гарніри з овочів подають...?

варіанти відповідей

столових мілких тарілках

в баранчиках

у порціонних сковородках

Запитання 10

Які вимоги до якості овочів?

варіанти відповідей

Овочі після тушкування зберігають форму. Смак тушкованої капусти кисло-солодкий з ароматом спецій і томату, без запаху вареної капусти і сирого борошна. Колір від світло- до темно-коричнево­го, для тушкованих буряків — темно-вишневий. Консистенція соковита, але не волокниста — для капусти.


Овочі мають однакову форму нарізування, яка зберігається. Консистенція всередині смажених овочів м'яка, кірочка хрумка. Смак і запах характерний для смажених овочів

Овочі та вироби з овочів мають рівну поверхню, без тріщин, з рум'яною кірочкою. Колір і смак — харак­терні овочам, з яких приготовлені запечені страви. 

Запитання 11

Який термін зберігання тушкованих овочів?

варіанти відповідей

тушковані овочі зберігають гарячими не більше 2 годин

тушковані овочі зберігають гарячими не більше 3 годин

тушковані овочі зберігають гарячими протягот однієї доби

Запитання 12

Якщо свіжа капуста має гіркуватий смак, її перед тушкуванням ...?

варіанти відповідей

обшпарюють окропом протягом 3 - 5 хв

замочують у розчин солі

замочують у розчин оцету і води

Запитання 13

Вкажіть норми подавання основного гарніру на 1 порцію ?

варіанти відповідей

50, 75, 100, 150 г

40, 50, 60 г

100, 150, 200 г

Запитання 14

Яка норма подачі подрібненої зеленні петрушки або кропу на порцію?

варіанти відповідей

2 - 3 г

3 - 5 г

10 - 12 г

Запитання 15

Овочі тушкують у посуді..?

варіанти відповідей

... з закритою кришкою при слабкому кипінні

... з відкритою кришкою при бурхливому кипінні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест