Страви української кухні

Додано: 29 березня 2023
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 85 разів
12 запитань
Запитання 1

Із яких культур виробляють крупи.

варіанти відповідей

а) круп’яних

б) олійних

в) зернових

г) бобових

Запитання 2

Які крупи виготовляють з ячменю.

варіанти відповідей

а) ячні

б) вівсяні

в) перлові

Запитання 3

Пшоняні крупи виробляють з:

варіанти відповідей

а) пшона

б) проса

Запитання 4

Із якого зерна виробляють манну крупу.

варіанти відповідей

а) жито

б) ячмінь

в) пшениця

Запитання 5

Яку крупу не промивають.

варіанти відповідей

а) пшоняну

б) манну

в) вівсяну

Запитання 6

Яку крупу промивають особливо ретельно.

варіанти відповідей

а) гречану

б) пшоняну

в) перлову

Запитання 7

Як правильно зберігати крупи.

варіанти відповідей

а) у відкритій ємкості

б) у закритій ємкості

Запитання 8

За консистенцією каші поділяють.

варіанти відповідей

а) рідкі

б) тверді

в) в’язкі

г) розсипчасті

Запитання 9

Під час варіння крупи поглинають велику кількість води в результаті клейстеризації….

варіанти відповідей

а) крохмалю 

б) борошна

в) клітковини

Запитання 10

На скільки видів поділяють кашу за консистенцією.

варіанти відповідей

а) 2

б) 3

в) 4

Запитання 11

Скільки часу варять гречану кашу.

варіанти відповідей

а) 4хв

б)10хв

в)15-20хв

Запитання 12

Скільки часу варять вівсяні пластівці.

варіанти відповідей

а) 5-10хв

б)15-20хв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест