Страви української кухні

Додано: 6 березня
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
12 запитань
Запитання 1

Які традиційні способи приготування продуктів переважали в традиційній українській кухні?

варіанти відповідей

Тушкування та варіння

Випікання

Смаження

Запитання 2

Які основні продукти переважали?

варіанти відповідей

М'ясні та рибні

Борошняні та злакові

Запитання 3

Яка страва є візитівкою Полтавщини?

варіанти відповідей

Деруни

Галушки

Вергуни

Холодець

Запитання 4

Картопляні котлети з різноманітною начинкою - це...

варіанти відповідей

Вареники

Деруни

Зрази

Голубці

Запитання 5

Великий круглий пухкий хліб із прикрасами з тіста, який випікають на весілля або на якісь інші урочистості та свята, виконує святкові та обрядові функції - це...

варіанти відповідей

Торт

Коровай

Калач

Шишка

Запитання 6

Страва з крупи із додаванням меду, маку, горіхів, узвару — це...

варіанти відповідей

Плов

Куліш

Кутя

Запитання 7

Як називається ця страва?

варіанти відповідей

Ліниві вареники

Галушки

Пампушки

Запитання 8

Обери зображення на якому стіл сервірований в українському стилі.

варіанти відповідей
Запитання 9

Товсті м'які коржики з пшеничного борошна, смажені на сковороді — це...

варіанти відповідей

Млинці

Вергуни

Оладки

Запитання 10

Вони оспівані в українських народних піснях, вони щоразу різні завдяки різним начинкам – від пряно-солоних до фруктово-солодких. А ще вони бувають ліниві. Що це за страва?

варіанти відповідей

Калачі

Галушки

Вареники

Голубці

Запитання 11

Каші поділяють на...

варіанти відповідей

Солодкі, плови та молочні

Рідкі, розсипчасті та в'язкі

Молочні, на бульйоні, на воді.

Варені, парені, запечені

Запитання 12

Найбільше крупи багаті на...

варіанти відповідей

Вуглеводи

Жири

Білки

Вітаміни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест