Страви з риби

Додано: 5 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 1362 рази
12 запитань
Запитання 1

1.Склад тіста «кляр» для смаження риби:

варіанти відповідей

а) борошно, вода, білки яєць, сіль, цукор;

б) молоко, борошно, яйця, сіль;

в) сметана, вода, борошно, яйця, сіль, цукор;

г) борошно, молоко або вода, масло рослинне, яйця,

Запитання 2

2. Яким має бути співвідношення жиру та риби для смаження її у фритюрі:

варіанти відповідей

 а) 1:1.

б) 2:1

в) 3:1.

г) 4:1.

Запитання 3

3. За  якої температури смажать рибу:

варіанти відповідей

а)  85–90 °С

б) 130–140 °С

в)  140–160 °С

г) 150–200 °С

Запитання 4

 4. Який соус подають до риби, смаженої у фритюрі:

варіанти відповідей

а) білий основний

 б) сухарний

 в) цибулевий

г) томатний

Запитання 5

 5. Як розбирають рибу для смаження в тісті «кляр»:

варіанти відповідей

а) на філе зі шкірою та реберними кістками

б) на філе зі шкірою без кісток

в) на філе без шкіри і без кісток

г) на кругляки. 

Запитання 6

6. Щоб смажена риба не кришилася, перед смаженням рибу слід ...

варіанти відповідей

а) витримати 10–15 хвилин у 3%-вому розчині оцту

б) Посолити за 10–15 хвилин

в) витримати 20–30 хвилин у холодній воді

г) скропити   лимонною  кислотою

Запитання 7

7. Які соуси рекомендують для жирної смаженої риби:

варіанти відповідей

а) томатний, томатний з овочами

б) яєчно-масляні 

в) сметанні

г) грибні

Запитання 8

8. Що слід додати під час варіння океанічної  та морської риби, яка має специфічний  запах  і  присмак: 

варіанти відповідей

а) базилік

б) бад’ян 

в) огірковий розсіл

г) кардамон

Запитання 9

9. Аби зберегти колір і консистенцію форелі під час варіння, потрібно додати ... 

варіанти відповідей

а) оцет

б) селеру

в) соду 

г) сіль

Запитання 10

10. Яку рибу смажать у  фритюрі:

варіанти відповідей

а) карась

б) окунь морський

в) лящ

г) лин

Запитання 11

11. Підібрати соус до страви «Рибасмажена в тісті»

варіанти відповідей

а) грибний

б) майонез із корнішонами

в) польський

г) метанний з томатом

Запитання 12

12. Смажену рибу зберігають на марміті або плиті не більше ніж ... 

варіанти відповідей

а) 1–1,5 години

б) 2–3 години

в) 2–4години

г) 30 хвилин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест