Технологічне обладнання цехів

Тестові завдання для підсумкового контролю знань з навчальної дисципліни „ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ЦЕХІВ ПО ПЕРЕРОБЦІ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА” 


Додано: 7 листопада 2024
Предмет:
30 запитань
Запитання 1

Які з наведених виробів є деталями загального призначення? 

варіанти відповідей

вал, вісь, вальниця;

 болт, гайка, гвинт, шпонка

 поршень, куліса, колінчатий вал;

шестерня, шків, зірочка.

Запитання 2

По перевагах і недоліках визначте тип передачі: плавність і безшумність роботи, безступеневе регулювання швидкості, компактність передачі, підвищена зношеність деталей, низький ККД.

варіанти відповідей

пасов

фрикційні

 зубчаті

ланцюгові

Запитання 3

По перевагах і недоліках визначте тип передачі: плавність і безшумність роботи, можливість передачі руху на значні відстані, підвищена зношеність деталей, необхідність встановлення натяжного пристрою?

варіанти відповідей

пасові

фрикційні

зубчаті

 немає вірної відповіді

Запитання 4

В яких передачах передача руху здійснюється зачепленням?

варіанти відповідей

фрикційні, пасові, канатні 

зубчаті, черв’ячні, ланцюгов

 варіатори, підшипники

всі відповіді вірні

Запитання 5

Яке технологічне обладнання застосовують для електрооглушення? 

варіанти відповідей

ФЕОР – 1, ФЕОС – У4

 ГК – 1, ГК - 11

А1 - ФУУ, Р3 – ФУВ

В2-ФРП, К7-ФВП-82

Запитання 6

. Яку напругу застосовують для оглушення ВРХ

варіанти відповідей

 50 – 100В 

100 – 120В

 200 – 240В

180 – 220В

Запитання 7

 На яких машинах проводять зрізання м’яса і сала зі шкурок туш тварин? 

варіанти відповідей

 мездрильних

шлямовочних

пензельовочних

обдирних

Запитання 8

При якій температурі проводять шпарку свинячих туш з ціллю зняття щетини?

варіанти відповідей

30 – 60*С 

 63 – 65*С

)65 – 90*С

 95 – 99*С

Запитання 9

Яке технологічне обладнання застосовують для подрібнення м’яса? 

варіанти відповідей

 вовчки, кутери, шпигорізки 

 автоклави, димогенератори

шприці – наповнювачі , шприці – дозатори 

центрифуги, гомогенезатори

Запитання 10

Яке технологічне обладнання призначене для тонкого подрібнення м’яса?

варіанти відповідей

вовчки 

кутери

дискові пилки 

шпигорізки 

Запитання 11

Яке технологічне обладнання призначене для нарізання м’яса на кубики?

варіанти відповідей

дискові пилки;

кутери;

шпигорізки;

вовчки.

Запитання 12

Які з даних машин застосовують для змішування фаршу?

варіанти відповідей

шпигорізки;

кутери

фаршмішалки;

вовчки.

Запитання 13

Яке призначення шпигорізок

варіанти відповідей

для грубого подрібнення м’яса;

для тонкого подрібнення м’яса;

для подрібнення м’яса на кубики;

для нарізання ковбасних батонів.

Запитання 14

Яке призначення шприців- наповнювачів?

варіанти відповідей

для подрібнення м’яса;

 для дозування і наповнення фаршем оболонок для виробництва сосисок;

для перемішування м’ясних компонентів;

для наповнення тари.

Запитання 15

Який діаметр отворів решіток вовчка 

варіанти відповідей

3 – 25мм.;

10 – 25мм.;

35 – 40мм.;

40 – 55мм.

Запитання 16

Яке призначення димогенераторів?

варіанти відповідей

для коптіння м’ясних продуктів;

для варіння м’ясних продуктів;

для стерилізації м’ясних продуктів;

для знезараження відходів мясної переробки

Запитання 17

Від чого залежить продуктивність вовчка?

варіанти відповідей

діаметра шнека і діаметра решітки; 

швидкості обертання ножів і числа лез ножа; 

довжини шнека і діаметра отворів решітки;

усі відповіді правильбні. 

Запитання 18

Яке технологічне обладнання призначене для очищення молока? 

варіанти відповідей

цідилки, фільтри, очисники молока;

танки – охолодники, пластинчаті охолодники; 

сепаратори – нормалі затори, сепаратори – вершковідокремлювачі

гомогенізатори.

Запитання 19

Як оптимальна температура сепарування молока

варіанти відповідей

25 – 35*С;

30 – 40*С;

35 – 45*С

45 – 50*С.

Запитання 20

Яке технологічне обладнання призначене для теплової обробки молока?

варіанти відповідей

пастеризатори і стерилізатори

гомогенізатори;

сепаратори – нормалізатори, сепаратори – вершковідокремлювачі;

центрифуги.

Запитання 21

В чому суть стерилізації?

варіанти відповідей

знищення хвороботворних мікробів;

знищення термостійких мікроорганізмів;

розділення молока на вершки і відвійки.

подрібнення жирових кульок.

Запитання 22

За допомогою яких засобів контролю вимірюється тиск?

варіанти відповідей

манометрів; 

термометрів ;

віскозиметрів;

барометр.

Запитання 23

Які термометричні рідини застосовують в термометрах

варіанти відповідей

ртуть, спирт; 

бензин;

тосол, антифриз;

фреон. 

Запитання 24

В якій температурній шкалі за одиницю відліку прийнята температура замерзання води?

варіанти відповідей

Цельсія; 

Кельвіна.

Фаренгейта;

Реомюра. 

Запитання 25

Яке призначення автоклавів?

варіанти відповідей

розм’якшення плодів і овочів;

надання продукції приємного запаху і кольору;

стерилізації герметично закупорених банок;

закупорювання і теплова обробка консервів.

Запитання 26

Яка жирність вершків при виробництві масла ?

варіанти відповідей

20 – 30 %.;

30 – 40 %.;

40 – 50%;

50 – 55%.

Запитання 27

Як призначення донаповнення консервної тари;зувальних пристроїв фасувальних машин?

варіанти відповідей

дозування продукції;

наповнення консервної тари;

закупорювання банок;

калібрування продукції.

Запитання 28

 За допомогою чого відбувається вивантаження готової сировини у кутері?

варіанти відповідей

елеватором;

тарілок, скребків;

шнеком;

жодне із перечислених

Запитання 29

Механічну обробку молока можуть здійснювати за допомогою?

варіанти відповідей

фільтрів

гомогенізаторів;

сепараторів;

усі перечисленні.

Запитання 30

Яку напругу застосовують для оглушення свиней?

варіанти відповідей

100 – 150В.;

150 – 200В.;

200 – 240В.;

50 – 100В.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест