Технологія обробки овочів

Додано: 4 травня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 16 разів
12 запитань
Запитання 1

Варіння, тушкування, запікання це види:

варіанти відповідей

первинної обробки продуктів

приготування продуктів

теплової обробки продуктів

Запитання 2

Основний спосіб нагрівання в рідині - це

варіанти відповідей

варіння

пасерування

смажання

Запитання 3

Овочі мають харчову цінність через велику кількість...

варіанти відповідей

вуглеводів

білків

вітамінів

жирів

Запитання 4

До первинної обробки овочів відносяться операції...

варіанти відповідей

миття

розморожування

варіння

чищення

Запитання 5

Нарізати овочі треба на:

варіанти відповідей

дошці

столі

тарілці

Запитання 6

Найкорисніше вживати овочі:

варіанти відповідей

сирі

варені

мариновані

розморожені

Запитання 7

Виберіть форму нарізання для качанної капусти в салатах

варіанти відповідей

кульця

кубики

скибочки

дрібна соломка

Запитання 8

Виберіть форму нарізання для буряка в салаті "Вінегрет"

варіанти відповідей

кубики

брусочки

кружальця

скибочки

Запитання 9

Скільки часу зберігають салати перед подачею на стіл?

варіанти відповідей

зберігати неможна

вживають свіжоприготованими

2 години

добу

Запитання 10

Які продукти належать до овочів:

варіанти відповідей

горіхи

морква

цибуля

чорниця

груша

огірки

сир

броколі

Запитання 11

Салати це -

варіанти відповідей

страва із шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів( яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок

перша страва, що входить до основного меню

холодна страва, що готується з різних сирих, запечених на грилі, відварених чи солоних, маринованих овочів та інших продуктів( яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок і прянощів

Запитання 12

За використанням продуктів салати бувають:

варіанти відповідей

рибні, овочеві, мясні, фруктові, з морепродуктів

мясні, яєчні, овочеві, грибні

сирі, варені, рібні, яєчні

курячі, овочеві, рибні, яєчні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест