Яке борошно використовують для приготування дріжджового тіста?
Які ознаки готової опари?
Вкажіть оптимальну t° для розвитку дріжджів у тісті:
Унаслідок якого бродіння в тісті виділяється вуглекислий газ?
При якій температурі дріжджі припиняють свою життєдіяльність?
Як велика кількість цукру і жиру в тісті впливає на якість його бродіння?
Які фактори впливають на кількість обминок дріжджового тіста?
Яке дріжджове тісто готують опорним способом?
При якій температурі краще бродить дріжджове тісто?
Яка тривалість технологічного процесу приготування дріжджового тіста безопарним способом?
До якої температури підігрівають молоко або воду для приготування дріжджового тіста безопарним способом?
Вкажіть правильний варіант технологічного процесу приготування дріжджового тіста безопарним способом:
Коли змазують вироби із дріжджового тіста місце перед випіканням?
При якій температурі випікають невеликі вироби із дріжджового тіста?
При якій температурі випікають великі та здобні вироби із дріжджового тіста?
Які фактори впливають на колір кірочки випечених виробів із дріжджового тіста?
Вкажіть причину виникнення такого недоліку при приготуванні дріжджового тіста; тісто не підходить або процес бродіння проходить мляво:
Вкажіть причину виникнення такого недоліку при замішуванні дріжджового тіста, на поверхні тіста утворилася суха шкірка:
Через який процес борошняні вироби при зберіганні зменшуються у об’ємі?
При якій температурі завершується клейстеризація крохмалю в процесі теплової обробки виробів із дріжджового тіста?
При якій температурі утворюється рум’яна кірочка в процесі випікання виробів із дріжджового тіста?
Яким способом готують дріжджове тісто для приготування пиріжків смажених?
Вкажіть температуру фритюри, в якому необхідно смажити пиріжки із дріжджового тіста:
Вкажіть вироби із дріжджового тіста, при формуванні яких краї лемішки защипують над фаршем у вигляді складок, а середину залишають відкритою:
Яким способом готують тісто для приготування здоби звичайної:
Вкажіть вироби із дріжджового тіста, які смажать у фритюрі:
Вкажіть час випікання та температурний режим для кулеб’яки:
Назвати виріб із дріжджового тіста, який за такими органолептичними показниками якості має: колір від світло-коричневого до жовтого, вироби крихкі, зверху посипані цукровою пудрою?
Який виріб із дріжджового тіста має таку органолептичну характеристику: форма - кругла, поверхня рівномірна і посипана цукром, консистенція дрібнопориста?
При якій температурі та скільки часу випікають булочку «бутербродну»?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома