Технологія приготування фаршів та начинок для виробів з тіста

Дати відповіді на запитання по темі уроку.

14 запитань
Запитання 1

Який додадковий інгрідієнт додається до м'ясної, рибної, ліверної начинки для поліпшення смаку, надання начинці соковитості та однорідності?

варіанти відповідей

Крохмаль

Соус білий

Вершкове масло

Бульйон

Запитання 2

Скільки Ви вивчили способів приготування м'ясної начинки?

варіанти відповідей

один

чотири

два

три

Запитання 3

Які інгрідієнти необхідні для приготування начинки ліверної?

варіанти відповідей

легені, яловичина, морква, цибуля, перець, сіль

легені, серце, маргарин, цибуля, борошно, перець, сіль

печінка, масло вершкове, морква, цибуля, сіль, перець, філе курки

серце, цибуля, маргарин, перець, сіль, молоко, морква

Запитання 4

Який інгрідієнт можна додати до рибної начинки замість білого соусу?

варіанти відповідей

відварений розсипчастий рис

рибний бульйон

пасеровану моркву

Запитання 5

Як підготувати сушені гриби перед використанням?

варіанти відповідей

сушені білі гриби промивають і варять

сушені білі гриби смажать у невеликій кількості жиру

сушені білі гриби припускають у воді

сушені білі гриби замочують на кілька годин, промивають і відварюють

Запитання 6

Як підготувати рисову крупу перед використанням?

варіанти відповідей

рисову крупу перебирають і заливають окропом

рисову крупу перебирають, видаляють сторонні домішки і заливають холодною водою, дають відстоятися 2 години

рисову крупу перебирають, видаляють сторонні домішки, промивають спочатку теплою, а потім гарячою водою

Запитання 7

Які інгрідієнти необхідні для приготування начинки із сухофруктів?

варіанти відповідей

курага, вишня, чорнослив, цукрова пудра, сіль

чорнослив, цукор - пісок, родзинки, соус

урюк, чорнослив, родзинки, цукор - пісок

урюк, родзинки, фруктовий відвар, цукор - пісок, крохмаль

Запитання 8

При приготуванні картопляної начинки, чому не можна протирати зварену картоплю охолодженою?

варіанти відповідей

картопляна маса стає м'якою і розсипчастою

картопляна маса стає твердою і синюватого відтінку

картопляна маса стає жовтуватого кольору і пишної консистенції

картопляна маса стає синюватого відтінку і слизької консистенції

Запитання 9

Яка технологія приготування макової начинки?

варіанти відповідей

Мак заливають окропом і кип'ятять протягом 5-10 хв до повного випарювання води і підсушування маку. Потім перемішують з цукром і пропускають раз через м'ясорубку. До маси додають сире яйце, родзинки і ретельно перемішують.

Мак заливають окропом і кип'ятять протягом 50-60 хв до повного випарювання води і підсушування маку. Відварений мак відкидають на сито і додатково підсушують. Потім перемішують з яйцем і пропускають 2-3 рази через м'ясорубку. До маси додають цукор і ванілін, і ретельно перемішують.

Мак заливають окропом і кип'ятять протягом 25-30 хв до повного випарювання води і підсушування маку. Відварений мак відкидають на сито і додатково підсушують. Потім перемішують з цукром і пропускають 2-3 рази через м'ясорубку. До маси додають сире яйце і ретельно перемішують.

Запитання 10

Яка технологія приготування сирної начинки?

варіанти відповідей

Сир протирають на протирочній машині або через металеве сито, додають сирі яйця, сіль, крохмаль і сметану, і все це добре перемішують.

Сир протирають на протирочній машині або через металеве сито, додають сирі яйця, цукор, ванілін, просіяне борошно і все це добре перемішують.

До сиру додають сирі яйця та протирають на протирочній машині або через металеве сито, додають цукор, просіяне борошно і все це добре перемішують.

Запитання 11

Які інгрідієнти необхідні для приготування горохової начинки?

варіанти відповідей

горох, цибуля зелена, маргарин столовий, перець чорний мелений, сіль

горох, цибуля ріпчаста, морква, борошно, масло вершкове перець чорний мелений, сіль

горох, цибуля ріпчаста, маргарин столовий, перець чорний мелений, сіль

Запитання 12

Яка технологія приготування начинки зі свіжих яблук?

варіанти відповідей

Промиті яблука чистять, звільняють від серцевин, нарізають скибочками, додають воду і варять, помішуючи, до розм'якшення яблук і загусання маси. Наприкінці варіння додають цукор.

Промиті яблука чистять, нарізають скибочками, додають крохмаль і воду та варять, помішуючи, до розм'якшення яблук і загусання маси. Наприкінці варіння додають цукор.

Промиті яблука чистять, звільняють від серцевин, нарізають скибочками, додають цукор і варять,помішуючи, до розм'якшення яблук і загусання маси. Після додають просіяне борошно і протирають через сито і додають ванілін.

Запитання 13

Яку необхідно провести теплову обробку молодої свіжої капусти для видалення гіркуватого присмаку перед її подрібненням?

варіанти відповідей

припускання

смаження

бланшування

варіння

Запитання 14

Яка технологія приготування начинки з квашеної капусти?

варіанти відповідей

Квашену капусту віджимають від розсолу і дрібно січуть. Потім кладуть у широкий посуд з товстим дном із розігрітим маргарином і, обсмажують до золотистого кольору, додають невелику кількість зпасерованого борошна і тушкують до готовності. До готової капусти додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, цукор, перець, сіль, подрібнену зелень петрушки і перемішують.

Квашену капусту віджимають від розсолу і дрібно січуть. Потім кладуть у широкий посуд з товстим дном із розігрітим маргарином і, при періодичному перемішуванні, ледь обсмажують, додають невелику кількість води чи бульйону і тушкують до готовності до повного випаровування рідини. До готової капусти додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, цукор, перець, сіль, подрібнену зелень петрушки і перемішують.

Квашену капусту віджимаютьь від розсолу і дрібно січуть. Потім кладуть у широкий посуд з товстим дном із розігрітим маргарином і, при періодичному перемішуванні, ледь обсмажують, додають невелику кількість білого соусу, і запікають до готовності до повного випаровування рідини. До готової капусти додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, сіль, подрібнену зелень петрушки і перемішують.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест