Технологія приготування гарнірів

Додано: 8 листопада 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 82 рази
7 запитань
Запитання 1

Яке значення в харчуванні людини мають страви з овочів?

варіанти відповідей

Є джерелом кисню

Дуже смачні

Важливе джерело вуглеводів

Підвищують імунітет

Запитання 2

Які види теплової обробки використовують для приготування гарнірів

варіанти відповідей

Провітрювання

Тушкування

Варіння

Запікання

Сушіння

Запитання 3

Правила варіння зелених овочів

варіанти відповідей

Варити при бурхливому кипінні у закритому посуді

Варити при повільному кипінні


Варити при бурхливому кипінні у відкритому посуді


При варінні відразу кидати в холодну воду

Запитання 4

Які овочах не змінюють свого кольору під час теплової обробки


варіанти відповідей

Картопля

Капуста

Морква

Буряк

Запитання 5

Чи зменшується маса овочів під час теплової обробки

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 6

Який вітамін самий не стійкий до теплової обробки

варіанти відповідей

А

С

Е

Д

Запитання 7

Щоб краще зберігся вітамін С, в стравах з овочів слід дотримуватися таких правил

варіанти відповідей

Не використовувати металевий посуд, який окислюється

Не перемішувати овочі довго і часто

Варити овочі з закритою кришкою, щоб не було доступу кисню повітря

Готувати при бурхливому кипінні і тривалому варінні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест