Технологія приготування гарячих напоїв.

Додано: 19 січня 2021
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 186 разів
6 запитань
Запитання 1

Батьківщиною чаю вважається

варіанти відповідей

Японія

Кітай

Індія

Украіна

Запитання 2

Якість чаю залежить від присутності в ньому таких речовин:

варіанти відповідей

танін

кофеїн

ефірні олії

все вище перелічене

Запитання 3

До холодних   напоїв належать 

варіанти відповідей


 борщі, юшки, кулеші, солянки

  солоні або мариновані огірки, квашена капуста, чорна й червона ікра, овочева ікра, салати, шпроти й інші рибні консерви, оселедець, солона риба, солоні гриби.

 медок, квас, компоти, киселі, фруктово-ягідні та овочеві соки, молоко, кисломолочні продукти, молочні прохолодні напої, кок­тейлі, крюшони.

 трав'яні напої, какао, кава, гарячий шоколад.

Запитання 4

На які вітаміни багате чайне листя?

варіанти відповідей

вітамін А

вітамін Е

вітамін Д

вітамінС

Запитання 5

Чи можна заварювати чай водою повторного кіп ятіння?

варіанти відповідей

Так, можна, тільки добре розігріти її.

Ні, не можна.

Запитання 6

Для покращення смаку чаю необхідно зробити наступне

варіанти відповідей

накрити заварник лялькою - мотрійкою

підігріти заварник на плиті

накрити заварник кришкою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест