Технологія приготування салатів

Додано: 20 жовтня 2022
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 125 разів
22 запитання
Запитання 1

Якщо з’єднувати теплі продукти з холодним в салаті

варіанти відповідей

буде смачнішим

прокисне


довше зберігається

Запитання 2

Яке значення для людини мають овочі:

варіанти відповідей

лікувальне

дієтичне

збуджують апетит

 не сприяють засвоєнню жирів, білків та вуглеводів

Запитання 3

Заправляють салати:

варіанти відповідей

оцтом, йогуртом,закваскою

лимонним соком,приправами

салатними заправками, майонезом, сметаною

кетчупом,водою,сиром

Запитання 4

Вінегрет - це

варіанти відповідей

салат з філе оселедця,овочів, яєць

страва із суміші картоплі, буряка, квашеної капусти, засолених огірків, моркви, квасолі та цибулі

 гарнір з дрібно нарізаної сирої капусти, салатної заправки

салат із вареної,сирої,свіжої моркви та капусти

Запитання 5

Яку назву мають страви, приготовлені без м'яса:

варіанти відповідей

сироїдні

вегетеріанські

м'ясоїдні

Запитання 6

Який соус використовують для традиційного салату "Вінегрет"?

варіанти відповідей

майонез

олія

томатний сік

сік лимона

Запитання 7

Виберіть форму нарізання для качанної капусти в салатах

варіанти відповідей

кільця

скибочки

кубики

дрібна соломка

Запитання 8

Виберіть форму нарізання для буряка в салаті "Вінегрет"

варіанти відповідей

брусочки

кубики

кружальця

скибочки

Запитання 9

Скільки часу зберігають салати перед подачею на стіл?

варіанти відповідей

зберігати не можна

споживають свіжоприготовленими

2 години

добу

Запитання 10

Вимоги до якості салатів .

варіанти відповідей

Овочі, що входять до страви, повинні мати однакову форму і величину нарізування; запах, смак і колір мають бути характерні для тих продуктів, з яких приготована; при подачі потрібно додержуватись встановленої температури (75-80°C).


Овочі зберегли форму нарізання відповідно до виду страви.Викладають гіркою і оформлюють продуктами, що входять до складу страви, зелень свіжа. Колір властивий продуктам, які є у страві. Консистенція варених овочів м'яка, сирих — трохи хрумка. Для капустяних овочів консистенція тверда, хрумка, не допускаються зелені листки.

Повинні мати гарний зовнішній вигляд, приємний аро­мат і пікантний смак, їх оформлюють свіжими овочами, листковими і пряними овочами, шматочками яйця і лимона, маслинами, соусами майонез і майонез з корнішонами, калиною або журавлиною. 

Запитання 11

Продукти в салаті мають бути …

варіанти відповідей

а) теплими         

б) охолодженими

в) замороженими

Запитання 12

Поживні цінності салату залежать …

варіанти відповідей

а) від кількості інгредієнтів

б) від якості приготування 

в) від продуктів, які входять до його складу    

Запитання 13

Коли споживають салати?

варіанти відповідей

а) перед основними стравами

 б) після першої страви 

в) після другої страви

Запитання 14

В якому посуді не варто готувати салат ?

варіанти відповідей

а) дерев’яному 

б) алюмінієвому   

в) скляному 

Запитання 15

Салат - це

варіанти відповідей

Страва із шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок. 

Закуска із дрібно покришених шматочків сирих овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних прянощів 

Холодна страва, що готується з різних сирих, запечених на грилі, відварених чи солених, маринованих овочів та фруктів, та інших продуктів (яєць, мяса риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Запитання 16

Що не входить до салату вінегрету?

варіанти відповідей

Цибуля

Квашені огірки

Помідори

Буряк

Морква

Запитання 17

До якого виду страв належать салати?

варіанти відповідей

до закусок

до перших страв

до других страв

Запитання 18

Салати прийшли в міжнародну кухню з

варіанти відповідей

Франції

Єгипту

Давнього Риму

Італії

Запитання 19

Санітарно-гігієнічні вимоги до приготування

варіанти відповідей

Руки повинні бути ретельно вимиті

Дошка для оброблення продуктів повинна бути одна

Використовувати тільки свіжі продукти

Волосся повинне бути заплетане і заховане під шапочку.

Чистий посуд зберігати у відкритих шафах або на відкритих полицях

Приміщення кухні слід утримувати в чистоті і порядку. Регулярно робити вологе прибирання


Запитання 20

За використанням продуктів салати бувають:

варіанти відповідей

м'ясні

овочеві

сирі

варені

рибні

фруктові

змішані

Запитання 21

Прикрашають салати

варіанти відповідей

декоративними виробами

якими хочете продуктами

тими продуктами, які входять в їх склад

Запитання 22

Вказати термін зберігання салатів:

варіанти відповідей

з овочів - ЗО хв, з мяса, риби — 15 хв.

незаправлені - 12 год., заправлені — 6 год.

з варених овочів не підлягають зберіганню, із сирих - необмежений термін.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест