Технологія приготування салатів

Додано: 2 листопада 2022
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 58 разів
12 запитань
Запитання 1

Яке значення для людини мають овочі:

варіанти відповідей

лікувальне

дієтичне

збуджують апетит

 не сприяють засвоєнню жирів, білків та вуглеводів

Запитання 2

Заправляють салати:

варіанти відповідей

оцтом, йогуртом,закваскою

лимонним соком,приправами

салатними заправками, майонезом, сметаною

кетчупом,водою,сиром

Запитання 3

Вінегрет - це

варіанти відповідей

салат з філе оселедця,овочів, яєць

страва із суміші картоплі, буряка, квашеної капусти, засолених огірків, моркви, квасолі та цибулі

 гарнір з дрібно нарізаної сирої капусти, салатної заправки

салат із вареної,сирої,свіжої моркви та капусти

Запитання 4

Яку назву мають страви, приготовлені без м'яса:

варіанти відповідей

сироїдні

вегетеріанські

м'ясоїдні

Запитання 5

Який соус використовують для традиційного салату "Вінегрет"?

варіанти відповідей

майонез

олія

томатний сік

сік лимона

Запитання 6

Виберіть форму нарізання для качанної капусти в салатах

варіанти відповідей

кільця

скибочки

кубики

дрібна соломка

Запитання 7

Виберіть форму нарізання для буряка в салаті "Вінегрет"

варіанти відповідей

брусочки

кубики

кружальця

скибочки

Запитання 8

Скільки часу зберігають салати перед подачею на стіл?

варіанти відповідей

зберігати не можна

споживають свіжоприготовленими

2 години

добу

Запитання 9

Коли споживають салати?

варіанти відповідей

а) перед основними стравами

 б) після першої страви 

в) після другої страви

Запитання 10

В якому посуді не варто готувати салат ?

варіанти відповідей

а) дерев’яному 

б) алюмінієвому   

в) скляному 

Запитання 11

Салат - це

варіанти відповідей

Страва із шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок. 

Закуска із дрібно покришених шматочків сирих овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних прянощів 

Холодна страва, що готується з різних сирих, запечених на грилі, відварених чи солених, маринованих овочів та фруктів, та інших продуктів (яєць, мяса риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Запитання 12

До якого виду страв належать салати?

варіанти відповідей

до закусок

до перших страв

до других страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест