Технологія приготування салатів.

Додано: 9 травня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 280 разів
9 запитань
Запитання 1

Який із овочів не можна нарізати брусочками?

варіанти відповідей

картоплю

буряк

моркву

цибулю

Запитання 2

Всі продукти в салат нарізають переважно .....

варіанти відповідей

як завгодно

кубиками

однаковим способом

шматочками

Запитання 3

Виберіть правильну відповідь.

Первинна обробка овочів включає: ...........

варіанти відповідей

сортування, миття, очищення


миття, очищення, нарізання,


сортування, миття, очищення, нарізання


миття, очищення, нарізання, варіння


Запитання 4

Виберіть правильні твердження.

Для збереження вітамінів в овочах під час кулінарної обробки слід дотримуватись таких вимог:........

варіанти відповідей

обробляти овочі інструментом з нержавіючої сталі

очіщені овочі не зберігати тривалий час у воді

овочі для варіння закладати у киплячу воду

варити овочі при слабкому кипінні

Запитання 5

Оберіть правильну відповідь.

варіанти відповідей

Щоб зменшити виділення соку з овочів, салати солять безпосередньо перед подаванням.

Щоб зменшити виділення соку з овочів, салати не солять перед подаванням.

Щоб зменшити виділення соку з овочів, салати солять заздалегідь.

Запитання 6

За регулярністю подачі салати бувають.......

варіанти відповідей

щоденні

щотижневі

святкові

виняткові

Запитання 7

Який з овочів вариться найдовше?

варіанти відповідей

картопля

буряк

морква

капуста

Запитання 8

Мистецтво художнього нарізання овочів називається........

варіанти відповідей

квілінг

карвінг

фігурінг

Запитання 9

Як називається спосіб наріання ображени на фото?

варіанти відповідей

соломка

брусочки

шматочки

фігурна нарізка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест