Технологія приготування страв - 5 клас

Додано: 24 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 359 разів
12 запитань
Запитання 1

До столових приборів відноситься

варіанти відповідей

кружка

ложка

чайник

виделка

Запитання 2

Зліва від тарілки кладуть

варіанти відповідей

віделку

ніж

ложку

Запитання 3

Під час сервірування стола ложку кладуть

варіанти відповідей

в тарілку

зліва від тарілки носиком до гори

справа від тарілки, носиком до гори

справа від тарілки, носиком вниз

Запитання 4

Праворуч від тарілки кладуть

варіанти відповідей

виделку

ніж

ложку

Запитання 5

Якої буде консистенції яйце, якщо варити 8-10 хв?

варіанти відповідей

"в мішечок"

круте

рідке

Запитання 6

Чому зварені яйця кладуть в холодну воду?

варіанти відповідей

для кращого очищення

щоб швидше вистигли

Запитання 7

Чи можна стверджувати , що яйце свіже, якщо у склянці води воно потоне?

варіанти відповідей

так, це визначає свіжість

ні, воно має піднятися на поверхню

Запитання 8

В перекладі з німецької слово "бутерброд" означає

варіанти відповідей

хліб та ковбаса

хліб і масло

ковбаса і сир

хліб та ікра

Запитання 9

Бутерброди бувають

варіанти відповідей

складні та канапе

відкриті та закриті

прості, закриті, гарячі

гамбургери та прості

Запитання 10

До гарячих напоїв відносяться

варіанти відповідей

чай, кава, какао

чай, кава, молоко

капучино, кава, лимонад

коктейль, лимонад, чай

Запитання 11

Чай потрібно зберігати

варіанти відповідей

у відкритій скляній чаші

у закритій сухій коробці

у вологому приміщенні

у холодильнику

Запитання 12

Знання етикету за столом дає людині

варіанти відповідей

приємно споживати їжу

справити приємне враження і не потрапити у незручне становище

весело провести час із друзями

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест