Технологія приготування страв з яєць

Додано: 11 квітня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 44 рази
8 запитань
Запитання 1

Страви,приготовлені самою природою, які мають ніжний і приємний смак

варіанти відповідей

крупи

яйця

сир

Запитання 2

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на:

варіанти відповідей

варені, смажені та запечені

запечені

смажені

Запитання 3

Під час варіння в шкаралупі яйця найкраще опускати в:

варіанти відповідей

кип'ячену воду

холодну підсолену воду

Запитання 4

Яку кількість води і солі беруть для варіння 10 яєць:

варіанти відповідей

1 літр води і 1 кг солі

1 літр води і 0,5 кг солі

3 літри води і 40-50 грам солі

2 літри води і 10 ложок солі

Запитання 5

Залежно від кулінарного використання і тривалості варіння отримують варені яйця різної консистенції:

варіанти відповідей

рідкі

круті

"у мішечок"

всі варіанти правильні

Запитання 6

Як відрізнити сире яйце від вареного?

варіанти відповідей

обертаючи

розбити

Запитання 7

Чому яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

щоб швидше почати їсти

щоб легше було обчищати шкарлупу

щоб не чекати довго поки охолонуть

Запитання 8

Для варіння яєць без шкаралупи у воду додають:

варіанти відповідей

цукор, сіль

оцет, сіль

соду, сіль

олію, сіль

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест