Технологія приготування тіста та виробів з нього, професія "Кухар",рівень кваліфікації 5розряд

Додано: 11 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 115 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Основною сировиною для приготування пісочного тіста є: 

варіанти відповідей

борошно, яйця, цукор;

борошно, жир, цукор;

борошно, жир, яйця;

яйця, жир, цукор.

Запитання 2

2. Пісочне тісто за співвідношенням сировини розрізняють:

варіанти відповідей

м’яке, десертне;

звичайне круте, горіхове;

звичайне круте, м’яке або десертне; 

м’яке, шоколадне.

Запитання 3

3. Температура жиру для пісочного тіста перед використанням повинна бути:

варіанти відповідей

10-12 οС;

18-20 οС;

5-8 οС;

20-25 οС.

Запитання 4

4. Для приготування пісочного тіста використовують цукровий пісок:

варіанти відповідей

з великими кристалами;

з дрібними кристалами;

з середніми кристалами;

не використовують.

Запитання 5

5. Яка оптимальна температура яєць і меланжу перед збиванням бісквітного тіста?


варіанти відповідей

             15 – 20 оС;


               17 – 18 оС;


       20 – 22 оС;


 15 – 18 оС.


Запитання 6

6. Під час приготування бісквітного тіста яєчно-цукрова маса збільшується в об’ємі у: 


варіанти відповідей

5 – 7 разів;


2,5 – 3 рази;


2 – 3 рази;


3 – 4 рази.


Запитання 7

7. До рецептури бісквітного тіста додають картопляний крохмаль, щоб


варіанти відповідей

знизити кількість клейковини;


зробити тісто більш пластичним, а випечені виробити більш крихкими;


знизити кількість клейковини у борошні, зробити його більш пластичним, а випечені вироби – менш крихкими;


покращити смакові якості бісквіту.


Запитання 8

8. Для ароматизації бісквітного тіста найкраще використовувати:

варіанти відповідей

десертне вино;


сиропи для просочування виробів;


ванільну чи ромову есенції;


тиражний сироп.


Запитання 9

9. Заварний напівфабрикат осів під час випікання:

варіанти відповідей

рано відкрили піч і рухали листи, зарано знизили температуру випіканя;

надто густе тісто;

вчасно не знизили температуру випікання;

листи не змащені жиром.

Запитання 10

10. Для приготування вершкового крему використовують вершки:

варіанти відповідей

25% жирності;

20% жирності;

35% жирності;

40 % жирності.

Запитання 11

11. Приготування дріжджового листкового тіста складається з таких операцій:

варіанти відповідей

приготування дріжджового тіста, підготовка вершкового масла;

приготування дріжджового тіста, підготовка вершкового масла, прошаровування тіста, формування і розстоювання виробів;

приготування дріжджового тіста, підготовка вершкового масла, прошаровування тіста;

заміс тіста, прошарування, випікання виробів.

Запитання 12

12. Сироп для просочування ароматизують:

варіанти відповідей

гарячим;

охолодженим до температури 300 С; 

охолодженим до температури 200 С;

охолодженим до температури 500 С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест