"технологія приготування тіста та виробів з нього" для професії кухар 4 р.

Для тематичного оцінювання учнів з профісії "Кухар" за кваліфікаційним рівнем 4 розряд з теми "Технологія приготування тіста та виробів з нього"

Додано: 15 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 200 разів
20 запитань
Запитання 1

За хлібопекарськими властивостями пшеничне борошно поділяють

варіанти відповідей

на крупчатку, вищий, 1-й, 2-й сорти та оббивне

на крупного і тонкого помелу

на сильне, середнє, слабке

на сіяне, обдирне та оббивне

Запитання 2

Розпушувачі застосовують для того щоб...

варіанти відповідей

поліпшити смакові властивості

збільшити вихід на порцію

поліпшити зовнішній вигляд виробу

вироби були пористими і пухкими

Запитання 3

Для замішування дріжджового тіста молоко або воду підігрівають до температури ...

варіанти відповідей

25 - 30 ºС

35 - 40 ºС

50 - 60 ºС

70 - 75 ºС

Запитання 4

При якій температурі бродіння тіста припиняється?

варіанти відповідей

60-75 °С

35-40 °С

45 -50 °С

55 - 60 °С

Запитання 5

Коли змащують вироби із дріжджового тіста перед випіканням?

варіанти відповідей

за 5-10 хв

за 15-20 хв

за 20-30 хв

за 30-40 хв

Запитання 6

При якій температурі випікають невеликі вироби із дріжджового тіста?

варіанти відповідей

40-160 °С

170 -220 °С

230-240 °С

250-280 °С

Запитання 7

При якій температурі випікають великі вироби із дріжджового тіста?

варіанти відповідей

260-280 °С

200-250 °С

160-180 °С

170-220 °С

Запитання 8

Які розпушувачі використовують для приготування прісного здобного тіста?

варіанти відповідей

дріжджі

жирові емульсії

двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній

збиті яєчні білки

Запитання 9

Визначте назву виробу по зображенню.

варіанти відповідей

ватрушка

булочка

кулеб'яка

пампушка

Запитання 10

Виберіть, де зображено пиріг закритий

варіанти відповідей
Запитання 11

Визначте назву виробу по зображенню.

варіанти відповідей

батон

розтягай

кулеб'яка

хачапурі

Запитання 12

Виберіть вироби, які готують з дріжджового безопарного тіста

варіанти відповідей

пиріжки смажені

пиріжки здобні печені

пончики

біляші

оладки

здобні булочки

Запитання 13

Які ознаки готової опари?

варіанти відповідей

на поверхні утворюються бульбашки

бульбашок на поверхні стає менше, опара осідає

змінився колір опари

на поверхні лопаються бульбашки, опара збільшується

Запитання 14

Якщо вироби з дріжджового тіста довго вистоювалися, то вони...

варіанти відповідей

будуть з тріщинами

ущільняться

будуть розпливчасті, без глянця

Запитання 15

Чим найкраще змащувати вироби перед випіканням?

варіанти відповідей

білком яйця

жовтком яйця

сиропом

солодкою заваркою чаю

Запитання 16

Тісто, призначне для смажених виробів, викладають і розробляють на столах ...

варіанти відповідей

посипаних борошном

з дерев'яною поверхнею

змащених олією

Запитання 17

Коли при замішуванні дріжджового тіста додають розтоплений маргарин?

варіанти відповідей

на початку замішування

в опару

одночасно з яйцями

перед закінченням замішування

Запитання 18

Скільки є способів приготування м'ясної начинки з цибулею?

варіанти відповідей

один

два

три

Запитання 19

Для начинки кисломолочний сир обов'язково...

варіанти відповідей

протирають

відтискають

змішують зі сметаною

Запитання 20

Чи потрібно обчищати яблука від шкірочки для приготування начинки?

варіанти відповідей

так

ні

не має значення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест