Технологія приготування їжі

Додано: 21 жовтня
Предмет: Технології, 7 клас
10 запитань
Запитання 1

Як називається страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів?

варіанти відповідей


холодна закуска

салат


друга страва

Запитання 2

Поживні цінності салату залежать …

варіанти відповідей

 від кількості складових салату

від способу приготування

від якості використаних інгредієнтів

Запитання 3

Салати споживають...(варіанти)

варіанти відповідей

 після першої страви

 перед основною стравою

 на десерт

на гарнір

Запитання 4

Яку дощечку краще використовувати для нарізки салатів?

варіанти відповідей

пластикову

скляну

дерев'яну

Запитання 5

Які способи нарізки підходять для салатів?(варіанти)

варіанти відповідей

часточками

 кубиками


соломкою


кільцями

 різні, в залежності від складників салату

Запитання 6

До якого салату обов'язково входить буряк?

варіанти відповідей

олів'є

грецький салат

вінегрет

Запитання 7

Як називається мистецтво вирізання з овочів?

варіанти відповідей

квілінг

карвінг

айріс

Запитання 8

Чим прийнято прикрашати салати? (варіанти)

варіанти відповідей

яйцем

штучними квітами

нейтральними компонентами

тими продуктами, що є в салаті

підходять всі варіанти

Запитання 9

24 години можна тримати в холодильнику салати...

варіанти відповідей

заправлені сметаною

незаправлені салати

заправлені майонезом

Запитання 10

Сезонними називаються овочеві салати

варіанти відповідей

приготовлені в певну пору року

 приготовлені зі свіжих компонентів відповідного сезону

приготовлені до певного свята

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест