Технологія приготування їжі "Нерибні продукти моря"

Додано: 21 березня
Предмет:
13 запитань
Запитання 1

На які групи поділяють морепродукти

варіанти відповідей

ракоподібні, молюски

голошкірі, морські водорості

омари, головоногі

Запитання 2

Каракатиць відносять до:

варіанти відповідей

голкошкірих

головоногих

ракоподібних

Запитання 3

Трепанги, кукумарію, морських їжаків відносять до:

варіанти відповідей

омарів

ракоподібних

голкошкірих

Запитання 4

Морепродукти потрібно:

варіанти відповідей

заморожувати лише 1 раз та зберігати при температурі мінімум -18 °С у морозильній камері

готувати не розморожуючи

споживати лише свіжими

Запитання 5

Терміни зберігання морепродуктів після дефростування:

варіанти відповідей

2 - 3 дні

тиждень

місяць і більше

Запитання 6

 Найбільший черевоногий молюск в українській фауні?

варіанти відповідей

рапан

омар

кальмар

Запитання 7

Використовують для приготування дієтичних страв:

варіанти відповідей

морський гребінець

кальмари

морську капусту

Запитання 8

Молюск у якого харчову цінність м'яса має мантія та щупальця?

варіанти відповідей

лангуст

кальмар

восьминіг

Запитання 9

Молюск, який на відміну від інших морепродуктів потребує тривалої теплової обробки. 

варіанти відповідей

восьминіг

лангуст

трепанг

Запитання 10

До якої групи належить беззубка?

варіанти відповідей

черевоногі

головоногі

двостулкові

Запитання 11

Типи живлення головоногих:

варіанти відповідей

рослиноїдні

хижаки

фільтратори

Запитання 12

Типи живлення головоногих:

варіанти відповідей

рослиноїдні

хижаки

фільтратори

Запитання 13

Червоноголові молюски це:

варіанти відповідей

мурекс, слимак

котушка, ставковик

мідії, устриці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест