Технологія страв з риби

Додано: 23 жовтня 2023
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Аби визначити готовність відвареної риби її проколюють кухарською голкою…

варіанти відповідей

у середній частині - має виділятися червоний сік

    у найтовщій частині - має виділятися рожевий сік

     у найтовщій частині - має виділятися прозорий сік

     у найтовщій частині - має виділятися сік коричневого кольору

Запитання 2

Який продукт надає пікантності рибним тушкованим стравам?

варіанти відповідей

     лавровий лист

    корінь петрушки

 гвоздика

 мускатний горіх

Запитання 3

Які прянощі слід додати під час варіння фаршированої риби, щоб надати їй приємного смаку?

варіанти відповідей

    шафран або лусочки цибулі

    корицю

  кріп

    бад’ян

Запитання 4

Що слід додати під час варіння океанічної та морської риби, яка має специфічний запах і присмак?

варіанти відповідей

базилік

   бад’ян

 огірковий розсіл,кріп або солодкий свіжий перець

     кардамон

Запитання 5

Аби зберегти колір і консистенцію форелі під час варіння потрібно додати…

варіанти відповідей

оцет

олію

коріння хрону і селери

соду харчову

Запитання 6

Порекомендувати гарнір до риби відвареної

варіанти відповідей

  картопля смажена фрі

картопляне пюре

капуста тушкована

кабачки смажені

Запитання 7

Смажену рибу зберігають на марміті або плиті не більше ніж …

варіанти відповідей

   1-1,5 години

     2-3 години

    4-5 годин

   30 хвилин

Запитання 8

Які страви готують із котлетної рибної маси?

варіанти відповідей

    зрази «Хрещатик»

   січеники українські

   биточки

   котлети «Бригантина»

Запитання 9

Скільки часу відварюють кальмари?

варіанти відповідей

 3-5 хв.

     10-15 хв.

   15-20 хв.

 до 30 хв.

Запитання 10

Обов’язковим компонентом при подаванні риби є

варіанти відповідей

картопля

овочева подушка

спаржа

лимон

Запитання 11

В ресторанах на одну порцію рибу подають…

варіанти відповідей

 два шматки

один шматок

три шматки

як можна більше

Запитання 12

Риба містить такі поживні речовини як

варіанти відповідей

білки, вітаміни групи А, Е

легкозасвоювані жири

 мінеральні речовини, калій, фосфор

всі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест