Енергетична цінність 100 г більшості плодів становить:
Які плоди містять велику кількість жирів?
Які види плодів відносять до насіннячкових?
Які види плодів відносять до кісточкових?
З шкірочки, м’якоті, насіннєвої камери і насіння складаються:
Утворюються за рахунок зав’язі, складаються з шкірочки, м’якоті, в якій розмущено насіння ягоди:
Складаються з окремих плодиків, які зрослися між собою ягоди:
Виноград, смородину, агрус, порічки відносять до ягід:
Ліщину, фундук відносять до:
Яблука, груші, сливи поділяються на:
Аліготе, Каберне, Ркацетеллі, Ізабелла:
Паперівка, Аніс полосатий, Антонівка звичайна, Джонатан, Кальвіль сніжний –
Бере-Боск, Бере-Діль, Добра Луїза, Лимонка, Безсім’янка – помологічні сорти:
Ренет Симиренко, Джонатан, Кальвіль сніжний відносяться до:
На ренклоди і угорки поділяють:
Сливи, які мають зелене, жовте, жовто-зелене, світло-червоне забарвлення шкірочки, плоди круглястої і яйцеподібної форми називаються :
Темносинього кольору, вкриті восковим нальотом, подовженої форми, м’якоть щільна, кісточка гладенька, загострена, легко відділяється від м’якоті :
На гіні і бігаро поділяють:
Які з ягід містять найбільше вітаміну С?
Цедрою називають:
Грейпфрут - це гібрид:
Які горіхи дозрівають в землі звідки їх викопують, а потім миють і сушать?
При якій відносній вологості повітря зберігають плоди?
Чи можна в одному приміщенні зберігати яблука і лимони?
При температурі –2 – 0 о С і відносній вологості 85 – 90% яблука зимові зберігаються:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома