Тема 4. Підготовка бару до обслуговування відвідувачів

Додано: 29 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 341 раз
24 запитання
Запитання 1

Як часто проводять санітарний день у барі?

варіанти відповідей

Двічі на місяць.

Тричі на місяць.

Один раз на місяць.

Один раз на два місяці.

Запитання 2

Яке обладнання встановлюють у торговельній залі бару для збереження відповідної температури подавання напоїв?

варіанти відповідей

Підсобні столи. 

Стелажі.

Серванти.

Серванти-холодильники.

Запитання 3

На якому ярусі спеціального візка розміщують посуд зі скла для доправлення до зали предметів сервірування?

варіанти відповідей

 Нижній.

Верхній.

Середній.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 4

Де у торговельній залі бармен та офіціанти розміщують запас посуду і приладдя?

варіанти відповідей

Сервант, тумби.

Виробничий стіл у торговельній залі.

Мийна столового посуду

Спеціальна шафа у білизняній.

Запитання 5

Як називається перелік страв і напоїв, що пропонує відвідувачам заклад ресторанного господарства? 

варіанти відповідей

Карта напоїв.

Меню.

Барна карта. 

Коктейльна карта.

Запитання 6

Який документ регламентує перевірки дотримання правильного ціноутворення у барі?

варіанти відповідей

 Прибуткова накладна.

Калькуляційна картка.

 Меню.

Видаткова накладна.

Запитання 7

У меню бару влітку переважають страви з ... .

варіанти відповідей

овочів і фруктів;

риби та рибопродуктів;

м’яса та м’ясопродуктів;

свіжого сиру та яєць.

Запитання 8

У меню бару взимку переважають страви з ... .

варіанти відповідей

овочів і фруктів;

м’яса та риби;

ягід і цитрусових;

круп, макаронних виробів.

Запитання 9

Назвати правильний варіант запису в меню бару гарячих закусок.

варіанти відповідей

. Із птиці і дичини; субпродуктів; рибні, з нерибних продуктів моря; м’ясні; з овочів і грибів; із яєць та борошна.

Рибні, з нерибних продуктів моря; із птиці і дичини; субпродуктів; м’ясні; з овочів і грибів; із яєць та борошна.

Рибні, з нерибних продуктів моря; м’ясні; із субпродуктів; із птиці і дичини; з овочів і грибів; із яєць та борошна.

Із овочів і грибів; із яєць та борошна; рибні, з нерибних продуктів моря; м’ясні; із субпродуктів; із птиці і дичини.

Запитання 10

Назвати правильний варіант розміщення солодких страв у меню бару.

варіанти відповідей

Гарячі; холодні; фрукти, ягоди в сиропі й натуральні.

Холодні; гарячі; ягоди в сиропі, фрукти натуральні.

Фрукти, ягоди в сиропі натуральні; холодні; гарячі.

Фрукти, ягоди в сиропі натуральні; гарячі; холодні.

Запитання 11

Назвати правильний варіант запису напоїв у карті напоїв бару.

варіанти відповідей

Міцні алкогольні напої, пиво, аперитиви, вина, безалкогольні напої, кондитерські вироби, фрукти.

Аперитиви, міцні алкогольні напої, вина, пиво, безалкогольні напої, кондитерські вироби, фрукти

Фрукти, аперитиви, міцні алкогольні напої, вина, пиво, безалкогольні напої, кондитерські вироби.

Безалкогольні напої, міцні алкогольні напої, аперитиви, вина, пиво, кондитерські вироби, фрукти.

Запитання 12

Назвати послідовність запису в карті напоїв бару міцних алкогольних напоїв.

варіанти відповідей

Горілка, коньяк, ром, віскі, джин, міцні лікери, наливки, креми.

Віскі, джин, міцні лікери, наливки, креми, коньяк, ром, горілка.

Горілка, ром, джин, віскі, коньяк, креми, наливки, міцні лікери.

Креми, горілка, ром, джин, віскі, коньяк, міцні лікери, наливки.

Запитання 13

Назвати послідовність запису напоїв у карті спеціальних видів пива.

варіанти відповідей

Імпортне з алкоголем пляшкове; імпортне з алкоголем розливне; місцеві сорти з алкоголем у пляшках; місцеві сорти з алкоголем розливні; безалкогольні сорти.

Місцеві сорти з алкоголем розливні; місцеві сорти з алкоголем у пляшках; безалкогольні сорти; імпортне з алкоголем розливне; імпортне з алкоголем пляшкове.

Безалкогольні сорти; місцеві сорти з алкоголем розливні; місцеві сорти з алкоголем у пляшках; імпортне з алкоголем розливне; імпортне з алкоголем пляшкове.

Безалкогольні сорти; імпортне з алкоголем розливне; імпортне з алкоголем пляшкове; місцеві сорти з алкоголем у пляшках.

Запитання 14

Назвати послідовність запису напоїв у карті коктейлів бару.

варіанти відповідей

Дообідні (аперитиви), коктейлі на основі шампанського, післяобідні (диджестиви), асортимент безалкогольних напоїв.

Асортимент безалкогольних напоїв, дообідні (аперитиви), коктейлі на основі шампанського, післяобідні (диджестиви).

Коктейлі на основі шампанського, дообідні (аперитиви), післяобідні (диджестиви), асортимент безалкогольних напоїв.

Післяобідні (диджестиви), асортимент безалкогольних напоїв, коктейлі на основі шампанського, дообідні (аперитиви).

Запитання 15

У карті чаю, крім його назви, зазначають ... .

варіанти відповідей

культуру його споживання, ціну, норми відпускання;

філософські вислови про чай, норми відпускання, ціну;

кількість порцій у чайнику, ціну з урахуванням усіх видів послуг;

його характеристику і походження, ціну, вихід порції.

Запитання 16

Назвати правильний варіант складання карти чаю.

варіанти відповідей

Чайні суміші, листковий чай, чайні напої, плодові та лікувальні, ароматизовані чаї.

Чайні напої, чайні суміші, ароматизовані чаї, листковий чай, плодові та лікувальні чаї.

Ароматизовані, плодові та лікувальні чаї, чайні напої, чайні суміші, листковий чай.

Листковий чай, чайні суміші, ароматизовані, плодові та лікувальні чаї, чайні напої.

Запитання 17

Які гарячі чайні напої зазначають у карті чаю бару?

варіанти відповідей

. Чай із бергамотом, чай із фенхелю, ромашки.

Чай-грог, чай-пунш.

 Чай екстра, ферментований листовий (чорний).

Чайна суміш вищого сорту, напівферментований листовий.

Запитання 18

Назвати правильний варіант послідовності запису кавових напоїв у спеціальній карті кави

варіанти відповідей

Холодні з алкоголем, холодні без алкоголю, гарячі з алкоголем, гарячі без алкоголю.

Холодні без алкоголю, холодні з алкоголем, гарячі без алкоголю, гарячі з алкоголем.

Гарячі з алкоголем, холодні з алкоголем, холодні без алкоголю, гарячі без алкоголю.

Гарячі без алкоголю, гарячі з алкоголем, холодні без алкоголю, холодні з алкоголем.

Запитання 19

Назвати послідовність запису напоїв у винній карті бару.

варіанти відповідей

Вина червоні столові, червоні марочні, білі столові, білі марочні, ігристі та плодово-ягідні, десертні, міцні.

Вина міцні білі та червоні, білі та червоні десертні, ігристі та плодово-ягідні, білі столові, червоні столові.

Вина білі столові, червоні столові, білі та червоні міцні, білі та червоні десертні, плодово-ягідні та ігристі.

Вина плодово-ягідні та ігристі, білі та червоні десертні, білі та червоні міцні, червоні столові, білі столові.

Запитання 20

Назвати вимоги до оформлення вітрини бару.

варіанти відповідей

Зліва направо у верхньому ряду – високосортні напої (коньяки, віскі, ром, джин, горілка) і горілчані вироби сувенірного призначення; зліва направо у нижньому ряду – слабоалкогольні та безалкогольні напої.

Зліва направо у верхньому ряду – ігристі напої, змішані напої у високих конусних склянках; зліва направо у нижньому ряду – холодні закуски і десерти.

Зліва направо у верхньому ряду – скляний посуд різної форми для напоїв і десертів; білі та червоні столові вина, ігристі вина; зліва направо у нижньому ряду – лікеро-горілчані вироби.

Зліва направо у верхньому ряду – барний інвентар, посуд; зліва направо у нижньому ряду – рожеві, білі червоні та спеціальні вина, оливки, маслини.

Запитання 21

На які фактори зважають, вибираючи музику в барі?

варіанти відповідей

. Місце розташування, склад відвідувачів, стиль оформлення, час роботи.

Місце розташування, особисті уподобання бармена, стиль оформлення бару.

Місце розташування, асортимент продукції бару, час роботи.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 22

Де бармен розміщує аксесуари і прикраси для коктейлів?

варіанти відповідей

Ліворуч від себе. 

Перед собою.

Праворуч від себе.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 23

Кавову машину розміщують на ... стійці бару.

варіанти відповідей

нижній;

середній;

верхній.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 24

Робоче місце бармена за призначенням умовно поділяється на ... основні частини.

варіанти відповідей

дві;

чотири;

три.

Усі відповіді є правильними.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест