Зерна великі, овальної форми має крохмаль:
Дрібні неправильної кутастої форми зерна має крохмаль:
Здатність крохмалю повільно набухати в холодній воді не розчиняючись в ній називається:
Клейстеризація крохмалю - це
До органолептичних показників якості крохмалю відносять
Крупа у вигляді дрібних горошин проклейстеризованого і висушеного сирого крохмалю, використовується для приготування супів, каш, пудингів:
Зберігають картопляний крохмаль при температурі 15 оС і вологості не вище 75%:
Цукор - це:
Містить сахарози не менше 99,9, вологи не більше 0,1%:
Містить сахарози не менше 99,75% вологи не більше 0,14%:
Одержують з брусків цукру-рафінаду, які колють на кусочки завтовшки 11мм і 22 мм. Поверхня з двох боків у них може бути нерівною:
У вигляді тонко подрібнених кристалів розміром не більше 0,2 мм випускають:
При оптимальних умовах цукор - пісок може зберігатися:
Перетворення нектару і паді в мед відбувається під впливом:
Має золотистий відтінок, приємний терпкуватий смак і слабкий аромат, швидко кристалізується, часом навіть у стільниках. При кристалізації утворює крупнозернисту масу світло-янтарного, інколи з зеленкуватим відтінком:
Білоакацієвий мед:
Темний з коричневим відтінком, характерним сильним ароматом, гострим приємним смаком:
Мед штучний відрізняється від натурального:
Найбільшу цінність має:
Падь - це:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома