Тема 6. Крохмаль, цукор, мед.

Додано: 12 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 182 рази
20 запитань
Запитання 1

Зерна великі, овальної форми має крохмаль:

варіанти відповідей

картопляний

рисовий

кукурудзяний

пшеничний

Запитання 2

Дрібні неправильної кутастої форми зерна має крохмаль:

варіанти відповідей

картопляний

пшеничний

рисовий

Запитання 3

Здатність крохмалю повільно набухати в холодній воді не розчиняючись в ній називається:

варіанти відповідей

клейстеризацією

набуханням

окисленням

сепаруванням

Запитання 4

Клейстеризація крохмалю - це

варіанти відповідей

здатність крохмалю повільно набухати в холодній воді не розчиняючись в ній

здатність при підвищеній температурі, певній для крохмалю окремих видів, змінювати структуру зерна

Запитання 5

До органолептичних показників якості крохмалю відносять

варіанти відповідей

колір, люстр, запах, смак

смак, запах, колір, вологість

вологість, зольність, смак, запах

кислотність, кількість крапин, смак, запах

Запитання 6

Крупа у вигляді дрібних горошин проклейстеризованого і висушеного сирого крохмалю, використовується для приготування супів, каш, пудингів:

варіанти відповідей

саго

патока

глюкоза

глюкозо-фруктазний сироп

Запитання 7

Зберігають картопляний крохмаль при температурі 15 оС і вологості не вище 75%:

варіанти відповідей

1 рік

2 роки

6 місяців

3 місяці

Запитання 8

Цукор - це:

варіанти відповідей

джерело вуглеводів

джерело вітамінів і мінеральних елементів

джерело білків

джерело жирів

Запитання 9

Містить сахарози не менше 99,9, вологи не більше 0,1%:

варіанти відповідей

цукор - пісок

цукор - рафінад

Запитання 10

Містить сахарози не менше 99,75% вологи не більше 0,14%:

варіанти відповідей

цукор - пісок

цукор - рафінад

Запитання 11

Одержують з брусків цукру-рафінаду, які колють на кусочки завтовшки 11мм і 22 мм. Поверхня з двох боків у них може бути нерівною:

варіанти відповідей

цукор - рафінад пресований колотий

цукор - рафінад пресований швидкорозчинний

цукор - пісок рафінований

рафінадну пудру

Запитання 12

У вигляді тонко подрібнених кристалів розміром не більше 0,2 мм випускають:

варіанти відповідей

цукор - рафінад пресований колотий

цукор - рафінад пресований швидкорозчинний

цукор - пісок рафінований

рафінадну пудру

Запитання 13

При оптимальних умовах цукор - пісок може зберігатися:

варіанти відповідей

до 6 місяців

до 1 року

до 2 років

до 8 років

Запитання 14

Перетворення нектару і паді в мед відбувається під впливом:

варіанти відповідей

білків

жирів

ферментів

органічних кислот

Запитання 15

Має золотистий відтінок, приємний терпкуватий смак і слабкий аромат, швидко кристалізується, часом навіть у стільниках. При кристалізації утворює крупнозернисту масу світло-янтарного, інколи з зеленкуватим відтінком:

варіанти відповідей

білоакацієвий мед

соняшниковий мед

липовий мед

гречаний мед

Запитання 16

Білоакацієвий мед:

варіанти відповідей

водянисто-прозорий з тонким, ніжним ароматом

світло-жовтий або світло-янтарний з приємний, ніжним ароматом

темний з коричневим відтінком, сильним ароматом, гострим приємним смаком

Запитання 17

Темний з коричневим відтінком, характерним сильним ароматом, гострим приємним смаком:

варіанти відповідей

гречаний мед

липовий мед

соняшниковий мед

білоакацієвий мед

Запитання 18

Мед штучний відрізняється від натурального:

варіанти відповідей

консистенцією, кольором

відсутністю ферментів пилку

наявністю сторонніх запахів

Запитання 19

Найбільшу цінність має:

варіанти відповідей

центробіжний мед

пресований мед

стільниковий мед

штучний мед

Запитання 20

Падь - це:

варіанти відповідей

солодкі виділення попелиць та інших комах на листках дерев, кущів та деяких травянистих рослин

солодкий сік, який утворюється і виділяється нектарниками, що розміщені на квітках рослин

назва рослини

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест