Тема 8 (3)

Додано: 24 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 68 разів
13 запитань
Запитання 1

До складу січеної натуральної маси з риби входить:

варіанти відповідей

Філе риби, хліб пшеничний, сіль, перець, вода

філе риби, хліб пшеничний, вода, цибуля ріпчаста, часник, сіль, перець

філе риби, сало шпик, сіль, перець

Запитання 2

Назвати страву за такими органолептичними ознаками: виріб сплющено-округлої форми, запанірований у сухарях. Гарнір – картопля відварена, соус томатний. Колір на розрізі сірий. Консистенція м’яка, соковита.

варіанти відповідей

биточки

котлети

зрази

тюфтельки

Запитання 3

Для якої страви масу кладуть у змащену маслом і посипану сухарями форму, зверху також посипають сухарями і запікають у жаровій шафі. Виймають з форми, нарізують на порції.

Подають з гарніром і білим основним соусом. Гарнір – картопля варена або комбінований гарнір.

варіанти відповідей

товченими рибні

рулет

Зрази

Бабка

Запитання 4

Яка це страва: сформовані вироби у вигляді кульок масою 15- 18 г кладуть у проціджений і доведений до кипіння відвар, варять до готовності.

варіанти відповідей

галушки з хека

кульки рибні

тюфтельки рибні

Запитання 5

Для якої страви до котлетної маси додають тертий твердий сир?

варіанти відповідей

січеники рибніфаршировані маслом вершковим

биточки із тріски і молочного сиру.

котлети рибні Бужок

Запитання 6

Яка це страва: підготовлений напівфабрикат у вигляді кульок викладають у глибокий лист або сотейник в один ряд, запивають гарячим рибним бульйоном на третину об'єму і припускають. Подають з гарніром – картопляним пюре, поливають вершковим маслом або соусом – сметанним, сметанним з хроном?

варіанти відповідей

товченики рибні

ковбаски рибні

галушки з хека

Запитання 7

Яка це страва: підготовлений напівфабрикат (кульки) з котлетної маси змочують в яйці, обкачують у сухарях і смажать у жирі.

Перед подаванням на тарілку кладуть комбінований гарнір, поряд – кульки і поливають вершковим маслом чи маргарином.

варіанти відповідей

тюфтельки

товченики

кульки

Запитання 8

Яку страву використовують як самостійну страву і як гарнір до прозорих рибних бульйонів?

варіанти відповідей

товченики рибні

кульки рибні

галушки з хека

Запитання 9

Скільки рекомендовано варити філе морського гребінця?

варіанти відповідей

не більше 1 години

не більше 30 хвилин

не більше 15 хвилин

Запитання 10

 Якій тепловій обробці піддають галушки рибні?

варіанти відповідей

смаженню

припусканню

варінню

Запитання 11

При якій температурі розморожують креветки?

варіанти відповідей

15-180С


25-300С

 18-200С

Запитання 12

Страва з натуральної січеної рибної маси, яка містить в середині вершкове масло:

варіанти відповідей

 зрази «Хрещатик»

котлети «Бригантина» 

січеники рибні

Запитання 13

До складу котлетної маси входять:

варіанти відповідей

м’якоть риби, хліб, сіль, перець

 м’якоть риби, сало-шпик, цибуля, сіль

м’якоть риби, сало-шпик, хліб, сіль

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест