1 липня о 18:00Вебінар: Дискусія та дебати в освітньому процесі

Тема: "Правила подавання страв та напоїв"

Додано: 28 квітня 2020
Предмет: Технології, 2 клас
Тест виконано: 65 разів
35 запитань
Запитання 1

ПЕРЕД ПОДАЧЕЮ ДЕСЕРТУ ЗІ СТОЛУ ПРИБИРАЮТЬ

                            

варіанти відповідей

використаний посуд

використаний посуд, прибори, скло

використаний посуд, прибори, хліб, спеції

Запитання 2

БУФЕТНУ ПРОДУКЦІЮ В ПРОЦЕСІ ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОДАЮТЬ

                            

варіанти відповідей

в першу чергу

в останню чергу

після подачі холодних закусок

перед подачей десіртів

Запитання 3

ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ ПОДАЮТЬ

                           

варіанти відповідей

на пиріжковій тарілці

на закусочній тарілці

в тому посуді, в котрому вони готувались

в столовій мілкій тарілці

Запитання 4

ПРИЙМАЮЧИ ЗАМОВЛЕННЯ НЕОБХІДНО

                            

варіанти відповідей

повідомити відразу про ціну замовленої страви

уточнити найменування страви і час виконання замовлення

розповісти технологію приготування всіх замовлених страв

Запитання 5

АПЕРЕТИВ ПОДАЄТЬСЯ

                           

варіанти відповідей

після закінчення банкету

до початку банкету

в час проведення банкету

Запитання 6

При подачі других страв французьким способом офіціант:



варіанти відповідей

перекладає страву гостю з багато порційного посуду

показує страву відвідувачу, ставить його на підсобний стіл, перекладає на підігріті дрібні столові тарілки і подає гостю

подає страву разом з наборами для розкладання відразу на стіл у тому ж посуді, в якому й одержує

Запитання 7

ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ (правильний варіант відповіді)

                           1. асорті м’ясне

                           2. апельсини

                           3. кава по-варшавські

                           4. сир голандський

                           5. лососина з лимоном

                           6. розсольник домашній

                           7. шашлик з яловичини

варіанти відповідей

5 1 4 6 7 2 3

1 4 5 7 6 3 2

6 7 5 1 4 2 3

4 1 5 6 7 2 3

Запитання 8

При подачі страв російським способом офіціант:

варіанти відповідей

подає страву разом з наборами для розкладання відразу на стіл у тому

ж посуді, в якому й одержує

перекладає страву гостю з багато порційного посуду

показує страву відвідувачу, ставить його на підсобний стіл, перекладає на підігріті дрібні столові тарілки і подає гостю

Запитання 9

ПОСЛІДОВНІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ ВІДПОВІДАЄ

                          

варіанти відповідей

часу приготування

послідовності запису у замовленні

послідовності запису в меню

Запитання 10

САЛАТ – КОКТЕЙЛЬ ПОДАЄТЬСЯ В

                          .

варіанти відповідей

тарілки закусочні

скляні креманки, низькі бокали на підставній тарілці з паперовою серветкою

кокотниці

порцелянове овальне блюдо

Запитання 11

ОСОБЛИВОСТІ ПОДАЧІ ГАРЯЧИХ ЗАКУСОК У КОКОТНИЦЯХ

                      

варіанти відповідей

вони повинні бути зачинені кришкою

на ручці повинна бути попільотка

подають на овальному блюді

Запитання 12

БІЛІ СУХІ ВИНА РЕКОМЕНДУЮТЬ   

                            

варіанти відповідей

до м’ясних закусок

до гарячих закусок

до гострих закусок

до легких закусок з риби

Запитання 13

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ КОНЬЯКУ (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

4 - 6

6 - 8

10 - 14

16 - 18

Запитання 14

ВСТАНОВОТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ (правильний варіант відповіді)

                            1. желе з яблук

                            2. ікра зерниста

                            3. котлета по-київські

                            4. оселедець рубаний

                            5. борщ український

                            6. салат м’ясний

                            7. чай з лимоном

варіанти відповідей

2 4 6 5 3 1 7

6 4 2 5 3 7 1

5 3 2 6 4 7 1

4 2 5 6 3 7 1

Запитання 15

ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ

                            1. кава „Глясе”

                            2. бульйон прозорий з грінками

                            3. осетрина смажена з картоплею фри

                            4. салат м’ясний

                            5. жюльєн з птахів

                            6. мус лимонний

                            7. млинці

варіанти відповідей

4 5 7 2 3 6 1

2 3 7 1 4 6 5

4 3 2 7 5 1 6

7 2 3 5 4 1 7

Запитання 16

ДО М`ЯСНИХ ГАРЯЧИХ СТРАВ РЕКОМЕНДУЮТЬ

                           

варіанти відповідей

біле сухе вино

червоне сухе вино

горілку

десертні вина

Запитання 17

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ГОРІЛКИ (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

4 - 6

6 - 8

10 - 12

16 - 18

Запитання 18

ДО ХОЛОДНИХ СТРАВ З ПТАХІВ І ДИЧИНИ РЕКОМЕНДУЮТЬ

                           

варіанти відповідей

горілку

червоне сухе вино

коньяк

сухе і напівсухе шампанське

Запитання 19

ПОСУД ДЛЯ ПОДАВАННЯ ШАШЛИКУ

варіанти відповідей

круглий баранчик на підставній тарілці, для гарніру - порційна сковорідка

порцелянове овальне або кругле блюдо. Металевий соусник на підставній тарілці, на яку кладуть чайну ложку

порційна сковорідка на підставній тарілці

глибока столова тарілка

Запитання 20

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ЧЕРВОНИХ СУХИХ ВИН (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

16 - 18

6 - 8

10 - 12

4 - 6

Запитання 21

Жюльєн з птиці подають:


варіанти відповідей

в кокотницях

в кокільницях

в салатниках

в баранчиках

Запитання 22

Заправні супи подають:


варіанти відповідей

в бульйонних чашках

в глибоких десертних тарілках

в глибоких столових тарілках

в баранчиках

Запитання 23

Желе, креми, муси подають:

варіанти відповідей

в скляних креманках

на мілких столових тарілках

на закусочних тарілках

на пиріжкових тарілках

Запитання 24

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ШАМПАНСЬКОГО (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

6 - 8

4 - 6

10 - 12

16 - 18

Запитання 25

Фрукти у разі індивідуального обслуговування подають:

варіанти відповідей

на закусочній тарілці

на десертній тарілці

на пиріжковій тарілці

на металевому блюді

Запитання 26

Каву - "Гляссе" подають:

варіанти відповідей

в конічних склянках

у кавових чашках

у чайних чашках

у склянках з підсклянником

Запитання 27

При індивідуальному обслуговуванні гостей у ресторані в першу чергу подають:

варіанти відповідей

буфетну продукцію

холодні закуски

супи або борщи

гарячі напої

Запитання 28

Гарячі закуски подають у послідовності:

варіанти відповідей

рибні, м’ясні, з птиці, з овочів, яєчні, борошняні

з овочів, рибні, м’ясні, з птиці, яєчні, борошняні

м’ясні, з птиці, рибні, з овочів, яєчні, борошняні

Запитання 29

У разі індивідуального обслуговування у ресторані, зернисту ікру осетрових риб ставлять:


варіанти відповідей

з правого боку від гостя

з лівого боку від гостя

в центрі столу

Запитання 30

УКАЖІТЬ ТЕМПЕРАТУРУ ДЕГУСТАЦІЇ КОНЬЯКУ

варіанти відповідей

20 - 25

16 - 18

10 - 14

6 - 8

Запитання 31

При подачі других страв англійським способом офіціант повинен:


варіанти відповідей

показати страву відвідувачу, поставити її на підсобний стіл, перекласти

на підігріті дрібні столові тарілки і подати гостю

перекласти страву гостю з багато порційного посуду

подати страву разом з наборами для розкладання відразу на стіл у тому

ж посуді, в якому й одержує

Запитання 32

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ХОЛОДНИХ ЗАКУСОК (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

10 - 12

4 - 6

12 - 14

2 - 4

Запитання 33

ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ (правильний варіант відповіді)

                            1. оселедець з гарніром

                            2. овочевий суп

                            3. кокіль з судака

                            4. антрекот з яйцем

                            5. морозиво

                            6. огірки свіжі

                            7. чай з медом

варіанти відповідей

1 6 3 2 4 5 7

6 3 1 2 4 7 5

2 6 4 1 3 6 7

3 2 4 1 6 5 7

Запитання 34

КРАЩЕ РЕКОМЕНДУВАТИ ПИВО ДО СТРАВ:

варіанти відповідей

до страв із креветок і копченої риби

до м'ясних страв та копчених ковбас

до солодких страв

до страв із варених і припущених овочів

Запитання 35

Солодкі супи подають:

варіанти відповідей

в глибоких столових тарілках

в глибоких десертних тарілках

в креманках

в бульйонній чашці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест