Тематична контрольна робота з теми "Харчування різних вікових та професійних груп населення"

Додано: 4 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1092 рази
20 запитань
Запитання 1

Працездатне населення України залежно від КФА поділяється на:

варіанти відповідей

4 групи;

5 груп;

6 груп;

2 групи.

Запитання 2

Яким повинен бути харчовий раціон людей розумової праці:

варіанти відповідей

відповідати енерговитратам, бути збалансованим і різноманітним;

мати антистресову, антиоксидантну, ліпотропну дію;

забезпечувати організм повноцінними білками, вітамінами, мінеральними речовинами.

індивідуальним, залежно від потреб та можливостей організму.

Запитання 3

Які наслідки нераціонального харчування людей розумовї праці?

варіанти відповідей

захворювання серцево-судинної системи, хвороби обміну речовин та органів травлення;

ожиріння, цукровий діабет, атеросклероз;

хвороби органів травлення;

хвороби печінки.

Запитання 4

Яким повинен бути режим харчування людей зайнятих розумовою працею?

варіанти відповідей

3-разовим;

4-разовим;

5-разовим;

6-разовим.

Запитання 5

Яким повинен бути раціон харчування для студентів?

варіанти відповідей

сніданок із 2-х страв й тонізуючого напою, обід з 3-х страв та десерту, вечеря із 2-х страв та заспокійливого напою;

відповідати енерговитратам, бути збалансованим і різноманітним;

індивідуальним, залежно від потреб та можливостей організму;

мати антистресову, антиоксидантну, ліпотропну дію.

Запитання 6

Які наслідки нераціонального харчування студентів?

варіанти відповідей

захворювання серцево-судинної системи, хвороби обміну речовин та органів травлення;

гастрит, виразка дванадцятипалої кишки, хвороби печінки;

хвороби органів травлення, нервові стреси, неврози;

ожиріння, цукровий діабет, атеросклероз.

Запитання 7

Яким повинен бути раціон харчування для працівників гарячих цехів?

варіанти відповідей

відповідати енерговитратам, бути збалансованим і різноманітним;

відповідати енерговитратам, містити збільшену кількість вітамінів, мінеральних речовин та стимуляторів шлунково-кишкових ферментів;

поповнювати втрати організмом води, мінеральних речовин;

індивідуальним, залежно від потреб та можливостей організму.

Запитання 8

Яким повинен бути режим харчування для людей, які працюють у гарячих цехах:

варіанти відповідей

3-разовим;

4-разовим;

4-разовим (основне приймання їжі через 1-2год після фізичної праці);

5-разовим.

Запитання 9

Як впливає на організм робітників важка праця?

варіанти відповідей

знижує шлунково-кишкову секрецію;

підвищує втомлюваність, нервовість та стреси;

сприяє розвиткові серцево-судинних захворювань;

сприяє розвиткові психічних захворювань.

Запитання 10

Яким повинен бути раціон харчування для робітників важкої праці?

варіанти відповідей

відповідати енерговитратам, бути збалансованим і різноманітним;

відповідати енерговитратам, містити збільшену кількість білків, жирів, вуглеводів;

поповнювати втрати організмом води, мінеральних речовин, водорозчинних вітамінів;

індивідуальним.

Запитання 11

Які фізіологічні особливості дитячого організму?

варіанти відповідей

перевага асиміляції над дисиміляцією;

високий рівень адаптаційних можливостей організму;

низький рівень основного обміну;

зростання апетиту.

Запитання 12

Як впливають соціальні фактори на дитячий організм?

варіанти відповідей

зростання емоційної збудженості;

зростання апетиту;

підвищення секреції травних залоз;

низький рівень основногоиобміну.

Запитання 13

Яким повинен бути раціон харчування дітей та підлітків?

варіанти відповідей

відповідати енерговитратам, віку і масі тіла;

відповідати енерговитратам, містити збільшену кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин;

поповнювати втрати організмом енергії, нутрієнтів, вітамінів та мінеральних речовин;

індивідуальним.

Запитання 14

Які жири рекомендується використовувати у харчуванні дітей та підлітків?

варіанти відповідей

тваринні та рослинні;

тільки молочні;

рослинні жири у натуральному вигляді та молочні;

легкозасвоювані.

Запитання 15

Які білки рекомендується використовувати у харчуванні дітей та підлітків?

варіанти відповідей

повноцінні тваринні;

тваринні та рослинні;

повноцінні, легкозасвоювані, багаті на ростові амінокислоти;

легкозасвоювані.

Запитання 16

Які вуглеводи рекомендується використовувати у харчуванні дітей та підлітків?

варіанти відповідей

легкозасвоювані;

1/3 легкозасвоюваних і 2/3 крохмалю;

2/3 легкозасвоюваних і 1/3 крохмалю;

важкозасвоювані.

Запитання 17

Для забезпечення росту та розвитку дитячого організму необхідні:

варіанти відповідей

вітаміни А, D, кальцій, магній;

повноцінні білки і легкозасвоювані вуглеводи;

повноцінні білки, вітаміни і ліпіди;

вітаміни групи В, С, РР.

Запитання 18

Які фізіологічні осбливості організму людей похилого віку?

варіанти відповідей

перевага асиміляції над дисиміляцією;

послаблення метаболічних процесів;

прискорення моторики шлунку та кишечнику;

високий рівень адаптаційних можливостей організму.

Запитання 19

Яким повинен бути раціон харчування людей похилого віку?

варіанти відповідей

відповідати фактичним енерговитратам організму, бути збалансованим;

відповідати енерговитратам, містити збільшену кількість молочних білків, вітамінів, мінеральних речовин;

поповнювати втрати організмом енергії, нутрієнтів, вітамінів та мінеральних речовин.

індивідуальним.

Запитання 20

Норма споживання для спортсменів коливається:

варіанти відповідей

від 1,7 до 2,4г на 1кг маси тіла;

від 0,7 до 1,0г на 1кг маси тіла;

від 2,7 до 3,4г на 1кг маси тіла;

від 1,7 до 3.5г на 1кг маси тіла;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест