Напої

Додано: 30 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 65 разів
20 запитань
Запитання 1

При виявленні бою пляшок алкогольних напоїв отримувач зобов'язаний:

варіанти відповідей

не звертати уваги;

зберігати їх горличка з корком;

зробити відмітку в супровідних документах.

Запитання 2

Постачальник несе відповідальність за випадіння винного каменю, помутніння лікеро-горілчаних виробів, коньяку, інших міцних напоїв, вина, помутніння шампанського і витікання мінеральних вод, якщо вони зберігались в належних умовах і час зберігання не перевищує гарантійних термінів.

варіанти відповідей

ні;

так.

Запитання 3

Для визначення повноти наливу пива відбирають:

варіанти відповідей

5 пляшок;

2 пляшки;

1 пляшку;

10 пляшок.

Запитання 4

Для контролю стійкості кольору, аромату і смаку безалкогольних напоїв, квасу і сиропу відбирають:

варіанти відповідей

по 2 пляшки;

1 пляшку;

10 пляшок;

5 пляшок.

Запитання 5

Пяшки з пробою зберігають:

варіанти відповідей

при температурі від 20 до 50 не більше 14год;

при температурі від 00 до 50 не більше 24год;

при температурі від 00 до -50 не більше 4год;

при температурі від 00 до 150 не більше 2год;

Запитання 6

Загальна проба вина, виноматеріалів, коньяку і коньячних спиртів -

варіанти відповідей

1 пляшка;

5 пляшок;

20 пляшок;

5л.

Запитання 7

Фізико-хімічні показники якості вина:

варіанти відповідей

етиловий спирт;

концентрація цукрів;

колір;

титруємі кислоти.

Запитання 8

Кількість спирту визначають -

варіанти відповідей

за допомогою спиртометра;

за смаком;

за запахом.

Запитання 9

Дефекти пива:

варіанти відповідей

цвіль, молочнокисле бродіння, мишачий присмак;

кристалічне, білкове, смоляне, бактеріальне та клейстерне помутніння, підвищена солодкість і хлібний смак, слабовиброджене, надмірно кислий смак, підвальний присмак, фенольний або хлорний запах, медовий присмак;

присмаки азбесту, сала, лаку, керамзиту.

Запитання 10

Вади вин -

варіанти відповідей

відхилення від нормальної якості, недостатня кількість спирту, надмірна свіжість;

почорніння вина, побуріння вина, посивіння вина;

випадіння винного каменю і білкових речовин;

мідний кас, присмаки азбесту, сала, лаку, керамзиту, дріжджів, дубу, плісені, сірководню та інші сторонні присмаки.

Запитання 11

Хвороби вина, викликані аеробними мікроорганізмами:

варіанти відповідей

винна плісень;

оцтове скисання;

молочнокисле бродіння, пропіонове бродіння;

мідний кас.

Запитання 12

Почорніння вина -

варіанти відповідей

оксидазний кас;

білий кас;

мідний кас;

залізний або чорний кас.

Запитання 13

Вино мутніє, стає в'ялим, з'являється запах оцтоетилового ефіру при:

варіанти відповідей

оцтовому скисанні;

пропіоновому бродінню;

молочнокислому бродінні;

побурінні вина.

Запитання 14

Мідний кас виникає:

варіанти відповідей

при відсутності кисню повітря у винах, які містять більше 5мг/л міді, і характеризується утворенням щільного або коричнево-червоного осаду у вигляді пластівців;

під дією ферменту еноксидази, який в присутності кисню окислює дубильні і барвні речовини;

в малокислотних винах і пов'язується з утворенням в присутності кисню фосфорних сполук заліза і кальційферофосфатних сполук;

при збагаченні вин залізом.

Запитання 15

Білі і червоні вина при побурінні:

варіанти відповідей

стають коричневими або бурокоричневими;

стають сизуватого кольору;

набувають неприємного смаку;

мають сизувато-білий осад.

Запитання 16

Вкажіть гарантійний термін зберігання горілки особливої:

варіанти відповідей

24 місяці;

12 місяців;

8 місяців;

не є встановленим.

Запитання 17

Напої бродіння - це...

варіанти відповідей

"енергетичні" напої;

хлібний квас;

напої на ароматизаторах.

Запитання 18

Вкажіть температуру зберігання безалкогольних напоїв:

варіанти відповідей

від -1 до 200 С;

від 0 до 200С;

від 8 до 120С.

Запитання 19

Як розподіляються мінеральні води залежно від складу і дії на організм?

варіанти відповідей

профілактичні, лікувальні;

столові, лікувально-столові, лікувальні;

столові, лікувальні, профілактичні.

Запитання 20

Напої з масовою часткою соку близько 25% відносять:

варіанти відповідей

нектари;

морси;

напої сокові;

соки.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест