Теплова обробка продуктів харчування

Додано: 1 березня 2023
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 274 рази
12 запитань
Запитання 1

Страва - це

варіанти відповідей

мистецтво приготування їжі, куховарство

поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, розділені порційно, оформлені і готові до споживання

спеціальна дисципліна, яка вивчає способи обробки харчових продуктів


Запитання 2

Теплова кулінарна обробка - це

варіанти відповідей

гармонійне поєднання продуктів харчування

підготовка продуктів харчування до приготування

нагрівання продуктів у рідині за допомогою пари, власного соку, жиру або випромінювання

Запитання 3

Які фото демонструють варіння на парі?

варіанти відповідей
Запитання 4

До основних способів теплової обробки продуктів харчування належать

варіанти відповідей

Варіння

Смаження

Запікання

Тушкування

Запитання 5

Техніка варіння продуктів у невеликій кількості рідини чи у власному соці під щільно закритою кришкою називається

варіанти відповідей

Бланшування

Припускання

Кандирування

Шинкування

Запитання 6

Теплову кулінарну обробку поділяють на

варіанти відповідей

Основну

Допоміжну

Комбіновану

Другорядну

Інноваційну

Запитання 7

Яке фото демонструє основний вид варіння

варіанти відповідей
Запитання 8

Які позитивні зміни відбуваються з продуктами харчування внаслідок їх теплової обробки?

варіанти відповідей

Втрачається частина вітамінів і мінеральних солей

Подукти набувають нових смакових і ароматичних властивостей, що сприяє кращому їх засвоєнню

Їжа доходить до кулінарної готовності

Страва збагачується вітамінами

продукти знезаражуються

Запитання 9

Процес нагрівання продуктів до температури 100°С у рідкому середовищі (воді, молоці, бульоні) або в атмосфері насиченої водяної пари - це

варіанти відповідей

Варіння

Смаження

Пасерування

Тушкування

Запитання 10

Який зі способів варіння представлений на фото?

варіанти відповідей

Основний

Допоміжний

У вакуумі

Під тиском

В апаратах струмом високої частоти

Запитання 11

Як визначити готовність страви?

варіанти відповідей

За ступенем розм'якшення продукту

За зміною кольору і запаху

Згідно часу приготування, що вказаний в рецепті

За рівнем зменшення рідини

Запитання 12

Який зі способів варіння представлений на фото?

варіанти відповідей

У вакуумі

В апараті струмом високої частоти

На парі

На водяній бані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест