До четвертої категорії вгодованості свиней відносять:
Які документи видають під час транспортування тварин на м’ясопереробні підприємства?
За якою категорією проводять дезінфекцію транспортних засобів, у яких перевозились тварини хворі, підозрілі на захворювання сибіркою, емкаром, сапом, стовбняком, брадзотом та епізооточним лімфангоїтом, а також вагони, в яких виявлено трупи тварин, що загинули від цих інфекцій; шкіряна сировина небоєнського походження, яка не досліджувалась на сибірку?
Транспортні засоби після вивантаження тварин або тваринної сировини підлягають обробці за ІІІ категорією:
Тварин, що мають ознаки втоми, ставлять на відпочинок тривалістю:
Тривалість голодної витримки перед забоєм для великої рогатої худоби становить:
Термін передзабійної голодної витримки для сухопутної птиці при необмеженому водонапуванні становить:
Напування тварин припиняють перед забоєм за:
Яка норма виходу м’яса великої рогатої худоби вищої вгодованості?
Яка норма виходу м’яса великої рогатої худоби нижче середньої вгодованості?
Яка норма виходу м’яса овець вищої вгодованості?
Розміри і форма лімфовузлів коней:
Визначити порядок проведення ветсанекспертизи продуктів забою великої рогатої худоби на переробному підприємстві:
Під час визначення м'яса загиблих, хворих або забитих в агональному стані тварин звертають увагу на такі ознаки:
Скільки відсотків маси туші припадає на м’язову тканину
Автоліз – це:
В охолодженому м’ясі температура в товщі м’язів на глибині 6 см становить:
Розруби яловичини для роздрібної торгівлі 1 гатунку поділяють на:
Які методи дослідження використовуються для визначення ступеня свіжості м’яса?
Яке м’ясо в реакції з міді сульфату утворює пластівці?
Для яких тварин характерна наявність гіпостазів:
Забороняється забій тварин на м’ясо при:
За яких інфекційних хвороб забороняється забивати тварин на м’ясо:
Що роблять з тваринами, хворими на сибірку на м’ясокомбінаті?
Туші і продукти забою, підозрілі в контамінації бацилами сибірки в ході технологічного процесу:
Яка свіжість м’яса, якщо при бактеріоскопії мазків-відбитків виявляють поодинокі мікроорганізми в декількох полях зору мікроскопу?
Якого ступеня свіжості м’ясо, якщо на розрізі ямка після надавлювання вирівнюється не відразу?
При дозріванні рН м’яса:
При псуванні рН м’яса:
Свіже дозріле м’ясо має рН
В утворенні парахінондіаміду блакитно-зеленого кольору при визначенні пероксидази беруть участь:
Встановити походження м’яса при добрих органолептичних показниках туші, відсутності патогенних мікроорганізмів, рН 5,7–6,2, позитивна реакція на пероксидазу і негативна формольна реакція:
При виявленні збудника сибірки за допомогою мікроскопії:
За локалізованого туберкульозного ураження туші тварин (крім туш свиней) нормальної вгодованості, а також не уражені органи:
У разі виявлення в туші сальмонел м’ясо:
Що роблять із тушами при забої хворих на бешиху тварин?
Яка реакція дослідження якості м ’ яса основана на осадженні продуктів первинного розпаду білків:
Трихінелоскопії підлягають:
Туші та продукти забою яких тварин досліджують на трихінельоз?
Які реактиви використовують при дослідженні м ’ яса на трихіне льоз методом перетравлення м ’ язів у штучному шлунковому со ку ?
При цистицеркозі після знешкодження туші і субпродукти:
Збудники харчових токсикоінфекцій:
. Проводячи санітарне оцін ювання продуктів забою , вияв и л и 4- и і більше живих чи загиблих цистицерків на розрізі м’язів голови, язика , серця або туші . Що потрібно вчинити з продуктами забою?
Яким із способів знезаражують м’ясо при цистицеркозі?
Маса і кількість проб необхідна для трихінелоскопії свинини :
Скільки зрізів роблять у конині для дослідження на трихінельоз?
У випадку поодиноких ехінококових міхурів:
При цистицеркозі свиней м ’ ясо знешкоджують заморожуванням в камері за температури – 12 ºС протягом:
Що роблять з тушами та внутрішніми органами при білом’язевій хворобі за наявності дистрофічних змін у м’язах?
Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою, одержаних від тварин, хворих на клінічний мастит, з вираженими патолого-анатомічними змінами у тканині вим’я і надвименних лімфовузлах:
Харчові токсикоінфекції викликаються:
Харчові токсикози викликаються:
У разі отруєння хлоридом натрію м ’ясо тварин:
Під час знешкодження м’яса великої і дрібної рогатої худоби солінням при цистицеркозі його витримують у 24%-му розчині хлориду натрію:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома