Тестові завдання - Помічник вчителя 18.09

Додано: 18 вересня 2023
Предмет:
Тест виконано: 62 рази
7 запитань
Запитання 1

Що таке теплова кулінарна обробка?

варіанти відповідей
Обробка продуктів за допомогою вогню
Нагрівання продуктів у рідині
Заморожування продуктів
Сушіння продуктів
Запитання 2

Які наслідки виникають від теплової обробки продуктів?

варіанти відповідей
Збільшується механічна міцність сировини
Зменшується калорійність страв
Збільшується засвоюваність їжі
Знижується якість їжі
Запитання 3

Які процеси відбуваються під час теплової обробки продуктів?

варіанти відповідей
Розщеплення білків і жирів
Ферментація продуктів
Утворення спор в продуктах
Зменшення смакових властивостей
Запитання 4

Яке санітарне значення має теплова обробка продуктів?

варіанти відповідей
Знищення бактерій і вірусів
Збереження вітамінів і ароматичних речовин
Зміцнення механічної міцності сировини
Зменшення калорійності страв
Запитання 5

Які наслідки можуть бути від неправильної теплової обробки продуктів?

варіанти відповідей
Утворення речовин з неприємним смаком і запахом
Підвищення засвоюваності організмом
Збільшення соковитості продуктів
Збереження вітамінів і ароматичних речовин
Запитання 6

Які правила безпечної праці необхідно дотримуватись під час обробки овочів?

варіанти відповідей
Правильно тримати ніж та міцно затискувати овочі правою рукою
Тримати пальці на певній відстані від леза ножа
Класти овочі на відповідні дошки згідно їх маркування
Дотримуватись правильного режиму теплової обробки
Запитання 7

Які вимоги необхідно дотримуватись для збереження вітамінів в овочах під час кулінарної обробки?

варіанти відповідей
Готувати овочі у металевому посуді
Зберігати очищені овочі у воді
Нарізати овочі безпосередньо перед обробкою
Варити овочі при сильному кипінні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест