Тестові завдання з предмету "Основи товарознавства продовольчих товарів"

Додано: 3 жовтня
Предмет: , 11 клас
22 запитання
Запитання 1

Назвіть вид бубличних виробів, який має товщину джгута 17-22 мм 

варіанти відповідей

Бублики

Баранки

Сушки

Хлібна соломка

Запитання 2

Вкажіть умови зберігання бубличних виробів 

варіанти відповідей

Температура 25°С, відносна вологість повітря 65-75%

Температура 18°С, відносна вологість повітря 80%

Температура 10°С, відносна вологість повітря 85%

Температура 8°С, відносна вологість повітря 60 % 

Запитання 3

Де міститься більше кофеїну? 

варіанти відповідей

В каві

В чаї

В шоколаді

В какао-порошк

Запитання 4

Для чого у каву додають цикорій?

варіанти відповідей

. Щоб збільшити вихід кави

Щоб збільшити міцність кави

Щоб зменшити збудливу дію кави на нервову систему

Щоб збільшити засвоюваність кави

Запитання 5

 Які хімічні речовини зумовлюють харчову цінність овочів та плодів?

варіанти відповідей

Вода

Мінеральні речовини

Вуглеводи

Барвні речовини

Запитання 6

 Які основні цукри знаходяться у плодах і овочах?

варіанти відповідей

Лактоза

Глюкоз

Мальтоза

Фруктоза

Запитання 7

Назвіть кисломолочний дієтичний продукт, якщо він має сметаноподібну консистенцію, білий колір, кисломолочний освіжаючий запах, кисломолочний злегка гострий смак?

варіанти відповідей

Кефір

Кисле молоко

Ряжанка

Йогурт

Запитання 8

Який кисломолочний продукт виробляють із кобилячого молока? 

варіанти відповідей

 Кумис

Кефір

Кисле молоко

Сметану

Запитання 9

Вкажіть найкращий температурний режим зберігання та реалізації кисломолочних продуктів в роздрібній торгівельній мережі?

варіанти відповідей

. Від 0°С до 8°С

Від 10°С до 20°С

Від -8°С до 0°С

Від 21°С до 30°С

Запитання 10

Який дефект виникає у молоці, якщо його довго зберігають при низькій позитивній температурі? 

варіанти відповідей

Гіркий смак

Кислий смак

Пліснявий

Металевий присмак

Запитання 11

Який білок у складі молока займає найбільшу питому вагу?

варіанти відповідей

Казеїн

Альбумін

Глобулін

Міоген

Запитання 12

До якої групи відноситься маргарин „Молочний”?

варіанти відповідей

Бутербродні м'які

Бутербродні брускові

Для промислової переробки

Столові

Запитання 13

Який термін зберігання фасованого маргарину в пергаменті при температурі від 0 до 4°С?

варіанти відповідей

60 днів

.20 днів

35 днів

.15 днів

Запитання 14

Як поділяються кістки забійних тварин за будовою і формою? 

варіанти відповідей

Трубчасті, дугоподібні, короткі, плоскі

Тазові, губчасті, плоскі

Плоскі, суглоби, трубчасті

Плоскі, трубчасті, губчасті

Запитання 15

Що таке «забійна маса»?

варіанти відповідей

Маса живої тварини

Маса парної туші після її обробки

Маса тварини за мінусом 3% на вміст шлунково-кишкового тракту

Відношення забійної маси до приймальної маси

Запитання 16

Що є особливістю сировинного складу напівкопчених ковбас?

варіанти відповідей

До складу входить молоко

Для формування рисунку використовують грудинку

Використання чорного перцю

Для підвищення щільності фаршу використовують крохмаль

Запитання 17

Напівкопчені «Мисливські ковбаски» відносяться до

варіанти відповідей

Вищого ґатунку

1-го ґатунку

2-го ґатунку

3-го гатунку

Запитання 18

Яка причина появи в копчених ковбасах дефекту «ліхтарі»?

варіанти відповідей

Порушення умов і термінів сушіння

Коптіння при температурі вище 50°С

Нещільна набивка фаршу в батони.

Неретельне вимішування фаршу

Запитання 19

Як визначити стандартну довжину риби?

варіанти відповідей

Від вершини рила до початку хвостового плавника

Від вершини рила до кінця хвостового плавника

Від вершини рила до початку середнього променя хвостового плавника

Від вершини рила до анального плавника

Запитання 20

Як за якістю поділяють живу рибу? 

варіанти відповідей

На перший і другий товарні сорти

На вищий сорт і перший сорт

Без ділення на сорти

На вищий сорт, перший сорт і другий сорт

Запитання 21

Яка температура охолодженої риби?

варіанти відповідей

Від 1 до – 5 С

Від 0 до 4 С

Від -6 і нижче

Від 4 до 10 С 

Запитання 22

 Яка температура мороженої риби?

варіанти відповідей

-6 , -12 , -18 °С

-2 , 0 , 4 °С

-4 , -1 , 5 °С

0; -5; -6 °С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест