ТестУкраїнськаМова

Додано: 20 вересня
Предмет: Українська мова, 6 клас
6 запитань
Запитання 1

Що таке другорядні члени речення

варіанти відповідей

це речення, яке має дві або більше граматичних основ, тобто складається з двох або більше простих речень. Складні речення поділяють на складні безсполучникові, складні сполучникові (складносурядні, складнопідрядні) і складні з різними видами зв'язку.

це такі члени речення, що виконують одну синтаксичну роль, відносяться до одного й того самого члена речення і поєднуються між собою сурядним зв'язком. Однорідні члени речення рівноправні і не залежать одне від одного. Вони називають поняття, близькі за своєю сутністю. Однорідні члени разом пов'язані тим самим підрядним зв'язком з іншим членом речення, який їх пояснює або який вони пояснюють.

це додатки, означення, обставини. Вони пояснюють або уточнюють головні члени речення й залежать від них.

речення, що складається з одного або кількох граматично поєднаних слів, які виражають відносно закінчену думку. Просте речення має в своєму складі одну граматичну основу, виражену сполученням підмета й присудка (двоскладне речення) або лише одним головним членом (односкладне речення).

Запитання 2

Що таке речення

варіанти відповідей

Граматична конструкція, побудована з одного чи кількох слів певної мови, що становить окрему, відносно незалежну думку; значеннєве, граматичне та інтонаційне ціле, що виражає якусь думку у відношенні її до дійсності (предикативність, створена категоріями модальності, часу й особи) одним словом чи сполукою слів.

Це речення, яке має дві або більше граматичних основ, тобто складається з двох або більше простих речень. Складні речення поділяють на складні безсполучникові, складні сполучникові (складносурядні, складнопідрядні) і складні з різними видами зв'язку.

Синтаксична одиниця, яка утворюється поєднанням двох чи більше повнозначних слів, поєднаних на основі підрядного зв'язку; найпростіша синтаксична одиниця мови, утворена з двох або кількох повнозначних слів, пов'язаних між собою в граматичному плані і за змістом

Цечення, що складається з одного або кількох граматично поєднаних слів, які виражають відносно закінчену думку.

Запитання 3

Що таке пряма мова

варіанти відповідей

Це оформлення речення або його частини за допомогоюрозділового знака, вид і місце якого визначаються правилом пунктуації.

Двосторонній обмін інформацією (розмова, спілкування) між двома або більше людьми (або у технічній мові — людиною та ЕОМ) у вигляді питань та відповідей.

Це орфографічно правильне написання (літери, дефіса, апострофа тощо), яке обирається з кількох можливих

Це спосіб передачі чужої мови, при якому мовець або автор тексту повністю зберігає її лексичні, синтаксичні та стилістичні особливості.

Запитання 4

Що таке стиль мовлення

варіанти відповідей

Це короткі текстові повідомлення, котрі містять різну за призначенням інформацію

Це стиль, який використовується в усному повсякденному спілкуванні у побуті, у родині.

Запитання 5

Що відноситься до другорядних членах речення

варіанти відповідей

означення

присудок

додаток

обставина

підмет

Запитання 6

Речення за митою висловлювання

варіанти відповідей

розповідне

не окличне

питальне

окличне

спонукальне

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест