Тестування по темі «Концепція розвитку педагогічної освіти»

Додано: 18 вересня 2019
Предмет: Людина і світ, 11 клас
Тест виконано: 20 разів
7 запитань
Запитання 1

Що не є одним із напрямів реформування педагогічної освіти?

варіанти відповідей

Розроблення сучасної моделі педагогічної професії в контексті очікувань суспільства, перспектив розвитку національної економіки та глобальних технологічних змін.

Реформування середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти та створення нової системи управління і стандартизації всіх освітніх рівнів.

Модернізація вищої, фахової передвищої освіти за педагогічними спеціальностями (формальної педагогічної освіти).

Визначення перспективних шляхів безперервного професійного розвитку та підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Запитання 2

Інформальна освіта - це?

варіанти відповідей

а) це освіта, яка передбачає самоорганізоване здобуття особою певних компетентностей, зокрема під час повсякденної діяльності, пов’язаної з професійною, громадською або іншою діяльністю, родиною чи дозвіллям.

це освіта, яка здобувається, як правило, за освітніми програмами та не передбачає присудження визнаних державою освітніх кваліфікацій за рівнями освіти, але може завершуватися присвоєнням професійних та/або присудженням часткових освітніх кваліфікацій.

це освіта, яка здобувається відповідно до освітніх ліцензованих програм закладів післядипломної освіти і передбачає досягнення здобувачами освіти заздалегідь визначених результатів навчання.

освіта, яку здобуваєте ви зараз.

Запитання 3

Важливим внеском у залучення випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти до роботи в закладах дошкільної, середньої та професійної (професійно-технічної) освіти має стати укладання з ними середньострокових строкових трудових договорів (на добровільній основі), які передбачають надання гарантованої роботи за фахом та виплату підйомних у розмірі?

варіанти відповідей

6 мінімальних заробітних плат

3 мінімальних заробітних плат

7 мінімальних заробітних плат

5 мінімальних заробітних плат

Запитання 4

Головним принципом модернізації педагогічної освіти є принцип

варіанти відповідей

а) дитиноцентризму

б) індивідуалізації навчання

в) випереджаючого розвитку

г) достовірності

Запитання 5

Завданням початкового рівня (короткого циклу) вищої педагогічної освіти є

варіанти відповідей

підготовка кваліфікованих педагогічних працівників для дошкільної освіти, початкової середньої освіти та позашкільної освіти, майстрів виробничого навчання для професійної (професійно-технічної) освіти

є підготовка кваліфікованих педагогічних працівників для дошкільної освіти, а також вихователів та асистентів вчителя для різних рівнів освіти

підготовка кваліфікованих педагогічних працівників для дошкільної освіти, початкової та базової середньої освіти, позашкільної освіти, професійної (професійно-технічної) освіти

підготовка педагогів-дослідників для усіх складників освіти.

Запитання 6

Освітній ступінь молодшого бакалавра може бути присуджений здобувачу освітнього ступеня бакалавра після успішного виконання частини освітньо-професійної програми в обсязі?

варіанти відповідей

340 - 360 кредитів

210 - 230 кредитів

120 - 150 кредитів 

100 - 120 кредитів

Запитання 7

Особам, які після завершення навчання вперше зайняли посаду педагогічного працівника, може надаватись підтримка їх професійного становлення у форматі

варіанти відповідей

роботи з наставником

виплата підйомних

стажування закордоном

оплачені різноманітні конференції

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест