Традиційні і сучасні системи харчування.Вибір харчових продуктів.

Додано: 21 жовтня
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Системи харчування — це

варіанти відповідей

Улюблені страви, які готуються протягом доби (сніданок, обід, вечеря)

Системи теоретичних знань і практичних методів, які містять певні правила вибору та вживання їжі людиною.

Страви національної кухні

Особливі традиції в накриванні столу, приготуванні їжі

Запитання 2

Види систем харчування


варіанти відповідей

 Традиційні та сучасні

  Національні та наукові

  Наукові та альтернативні

  Традиційні та наукові

Запитання 3

Види сучасних теорій харчування

варіанти відповідей

 Традиційні та сучасні

 Національні та наукові

  Наукові та альтернативні

  Традиційні та наукові

Запитання 4

Альтернативні системи харчування

варіанти відповідей

Вегетаріанство

Теорію збалансованого харчування

Сироїдіння

М'ясоїдіння

Запитання 5

До наукових теорій харчування відносять

варіанти відповідей

 Теорію збалансованого харчування

Вегетаріанство

 Теорію адекватного харчування

Сироїдіння

Запитання 6

Системи оздоровчого харчування НЕ будуються на такому принципі

варіанти відповідей

Енергетична цінність раціону харчування повинна відповідати енергетичним витратам організму

Необхідно вживати одноманітні харчові продукти

Оптимальний режим харчування

Склад їжі має відповідати фізіологічним потребам організму в поживних речовинах

Запитання 7

Страва якої кухні зображена на малюнку?

варіанти відповідей

Кавказька

Французька

Українська

Японська

Запитання 8

Страви якої кухні зображена на малюнку?


варіанти відповідей

 Кавказька

 Французька

 Українська

 Японська

Запитання 9

За якими критеріями можна визначити якість їжі?

варіанти відповідей

Запах

Напис на упаковці

Візуально

Всі варіанти правильні

Запитання 10

Оберіть необхідні правила безпеки харчування

варіанти відповідей

Посуд, у якому готується і на якому подається їжа, необхідно тримати у чистоті.

Приготовлену їжу не можна залишати надовго.

Перед прийомом їжі обов’язково мийте руки

Готувати страви відповідно до певної системи харчування

Запитання 11

Спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псування продукту під час зберігання називають...

варіанти відповідей

Дієтичні добавки

Приправи

Харчові добавки

Енергетичні добавки

Запитання 12

Дієта розрахована на...

варіанти відповідей

Людей похилого віку

На людей з хронічними захворюваннями

На конкретну людину.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест