Травлення

Додано: 3 жовтня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 270 разів
12 запитань
Запитання 1

Тонкий кишечник утворений відділами:

варіанти відповідей

ободовою, порожнистою і клубовою кишками

дванадцятипалою, і тонкою кишками

дванадцятипалою, порожнистою і клубовою кишками

дванадцятипалою, порожнистою і апендиксом

Запитання 2

У якому органі травної системи поживні речовини всмоктуються в кров:

варіанти відповідей

 шлунку

тонкому кишечнику

 товстому кишечнику

 прямій кишці

Запитання 3

До травних залоз належать:

варіанти відповідей

підшлункова

надниркова

щитоподібна

печінка

Запитання 4

Орган, який в організмі людини бере участь в очищенні крові, накопиченні глікогену, виведенні зруйнованих еритроцитів, - це:

варіанти відповідей

нирки

підшлункова залоза

 селезінка

печінка

Запитання 5

Підшлункова залоза виконує функції:

варіанти відповідей

накопичення глікогену

виділення травних ферментів

виділення жовчі

розщеплення крохмалю

Запитання 6

Перистальтика - це:

варіанти відповідей

 хвилеподібний рух стінок кишечника

хвороботворний мікроорганізм кишківника

назва фермента

 захворювання кишечника

Запитання 7

В якому відділі травного тракту відбувається всмоктування води?

варіанти відповідей

тонкому кишечнику

шлунку

товстому кишечнику

 прямій кишці

Запитання 8

Укажіть орган, у який відкривається протока підшлункової залози та жовчного міхура:

варіанти відповідей

 шлунок

дванадцятипала кишка

стравохід

печінка

Запитання 9

Під дією жовчі піддаються емульгації речовини:

варіанти відповідей

 білки

жири

 вуглеводи

 амінокислоти

Запитання 10

Вкажіть складовими якого відділу травного тракту є ворсинки, які зображено на малюнку:

варіанти відповідей

 жовчного міхура

тонкого кишечника

язика

товстого кишечника

Запитання 11

Оберіть правильне твердження до малюнка. На малюнку зображено:

варіанти відповідей

елемент товстого кишечнику з апендиксом

жовчний міхур

шлунок і підшлункова залоза

дванадцятипала кишка з підшлунковою залозою


кишечник і селезінка

Запитання 12

Позначте правильні твердження:

варіанти відповідей

всмоктування білків їжі відбувається переважно після розщеплення їх до амінокислот

всмоктування вуглеводів відбувається після розщеплення їх до гліцеролу та жирних кислот

 

всмоктування жирів відбувається після їх розщеплення до глюкози і фруктози

 всмоктування жирів можливе після гемульгації

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест