Травлення і харчування

Тест створено з метою перевірки , узагальнення та систематизації знань здобуаачів освіти з теми" Травлення і харчування". Містить завдання з однією та кількома правильними відповідями з кількох запропонованих.

Додано: 19 грудня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 995 разів
16 запитань
Запитання 1

Визначте середовище , в якому ферменти шлунка активні:

варіанти відповідей

слаболужне

кисле

нейтральне

лужне

Запитання 2

Вкажіть орган травної системи , у який впадає протока підшлункової залози:

варіанти відповідей

шлунок

жовчний міхур

дванадцятипала кишка

печінка

Запитання 3

Виберіть ряд зубів , у якому зазначена загальна кількість різних видів зубів у нормі у дорослої людини:

варіанти відповідей

8 різців , 4 ікла , 20 кутніх

4 різці , 8 іклів , 20 кутніх

4 різці , 4 ікла , 26 кутніх

10 різців , 8 іклів , 10 кутніх

Запитання 4

Орган травної системи людини , в якому починається розщеплення білків:

варіанти відповідей

ротова порожнина

шлунок

дванадцятипала кишка

пряма кишка

Запитання 5

Фермент , який виробляють залози шлунка:

варіанти відповідей

амілаза

мальтаза

пепсин

лізоцим

Запитання 6

Захворювання , яке спричинене нестачею вітаміну D:

варіанти відповідей

бері - бері

цинга

дерматит

рахіт

Запитання 7

Орган , у якому запасається вуглевод глікоген:

варіанти відповідей

шлунок

печінка

підшлункова залоза

кишечник

Запитання 8

Розщеплення складних органічних речовин з перетворенням їх на прості з виділенням енергії - це:

варіанти відповідей

дисиміляція

асиміляція

травлення

обмін речовин

Запитання 9

Кількість енергії ,що виділяється в організмі людини під час окислення 1г білка чи вуглеводу:

варіанти відповідей

10 кДж

17, 2 кДж

39,1 кДж

391 кДж

Запитання 10

Найбільша залоза травної системи:

варіанти відповідей

печінка

підшлункова

слинні

жовчний міхур

Запитання 11

Речовини ,які переважають у хлібі як необхідному продукті харчування:

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

мінеральні солі

Запитання 12

Печінка складається з клітин:

варіанти відповідей

гепатоцитів

остеоцитів

хондроцитів

лейкоцитів

Запитання 13

Укажіть ферменти слини:

варіанти відповідей

лізоцим

амілаза

муцин

мальтаза

Запитання 14

Позначте речовини ,які в організмі людини ніколи не відкладаються про запас:

варіанти відповідей

вуглеводи

жири

білки

вода

Запитання 15

Виберіть ознаки отруєння грибами:

варіанти відповідей

блювання

розлад шлунку

судоми

пожовтіння білкової оболонки очей

Запитання 16

Укажіть причини спалаху холери:

варіанти відповідей

вживання зараженої сирої води

нестійкість холерного вібріона

дотримання правил гігієни

вживання неякісних продуктів харчування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест