Тест створено з метою перевірки , узагальнення та систематизації знань здобуаачів освіти з теми" Травлення і харчування". Містить завдання з однією та кількома правильними відповідями з кількох запропонованих.
Визначте середовище , в якому ферменти шлунка активні:
Вкажіть орган травної системи , у який впадає протока підшлункової залози:
Виберіть ряд зубів , у якому зазначена загальна кількість різних видів зубів у нормі у дорослої людини:
Орган травної системи людини , в якому починається розщеплення білків:
Фермент , який виробляють залози шлунка:
Захворювання , яке спричинене нестачею вітаміну D:
Орган , у якому запасається вуглевод глікоген:
Розщеплення складних органічних речовин з перетворенням їх на прості з виділенням енергії - це:
Кількість енергії ,що виділяється в організмі людини під час окислення 1г білка чи вуглеводу:
Найбільша залоза травної системи:
Речовини ,які переважають у хлібі як необхідному продукті харчування:
Печінка складається з клітин:
Укажіть ферменти слини:
Позначте речовини ,які в організмі людини ніколи не відкладаються про запас:
Виберіть ознаки отруєння грибами:
Укажіть причини спалаху холери:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома