Травлення.

Додано: 29 грудня 2023
Предмет: Біологія, 8 клас
10 запитань
Запитання 1

У ротовій порожнині починає перетравлюватися

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

ліпіди

нуклеїнові кислоти

Запитання 2

Укажіть, у якому відділі травного каналу живуть мутуалістичні бактерії, що сприяють бродінню целюлози, синтезу вітамінів.

варіанти відповідей

стравохід

шлунок

тонкий кишечник

товстий кишечник

Запитання 3

Шлунковий сік не містить

варіанти відповідей

хлоридну кислоту

муцин

пепсин

трипсин

Запитання 4

Біологічними каталізаторами процесу травлення є

варіанти відповідей

вітаміни

гормони

ферменти

вуглеводи

Запитання 5

Укажіть, у якій частині травного каналу відбувається всмоктування амінокислот, глюкози в кров та жирних кислот у лімфу.

варіанти відповідей

ротова порожнина

шлунок

тонка кишка

товста кишка

Запитання 6

Укажіть твердження, що характеризує хворобу пародонтоз.

варіанти відповідей

захворювання зубів, утворення дірок в емалі зуба

захворювання і кровотеча ясен, утворення зубного каменю

псування кореня зуба, руйнування пульпи

ушкодження нерва, що йде до зуба

Запитання 7

Кільцевий м'яз шлунка-"воротар", який впускає порції їжі в дванадцятипалу кишку, позначений на малюнку цифрою

варіанти відповідей

6

7

8

10

Запитання 8

Дентин на малюнку позначений цифрою

варіанти відповідей

1

2

4

5

Запитання 9

Виберіть ознаки, що є характерними для органа, зображеного на малюнку

варіанти відповідей

Стінка складається з двох шарів м'язів. У порожнині живуть мікроорганізми.

Формування калових мас, всмоктування води.

Стінка складається з двох шарів м'язів, відкриваються протоки печінки та підшлункової залози.

Розщеплення білків, вуглеводів, ліпідів.

Стінка складається із трьох шарів м'язів.

Виділення жовчі.

Запитання 10

Установіть відповідність між вітамінами та продуктами , в яких вони містяться.

варіанти відповідей

1. С (аскорбінова кислота)

2. А (ретинол)

3. Д (кальциферол)

4. В1 (тіамін)

А. риб'ячий жир, печінка тріски

Б. цибуля, цитрусові, шипшина

В. хліб з висівками, крупи, печінка

Г. молоко, морква, перець, яйця

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест