Поживні речовини:
Ліпіди
Вуглеводи
Білки
Вітаміни
Травлення:
Механічне подрібнення їжі
Хімічне перетворення їжі
Відбувається у травній системі
Відбувається поза організмом
Складні речовини розщеплюються до простих
Прості речовини переходять у кров
Неперетравлені рештки виходять із організму
Прості речовини із кров'ю потрапляють до клітин
Ферменти:
Білкові речовини
Пришвидшують перетравлення
Вуглеводні речовини
Ліпідні речовини
Ротова порожнина:
Зуби
Язик
Щоки
Ніс
Слинні залози:
Виділяють слину
3 пари великих
Багато дрібних
5 пар великих
Шлунок:
Накопичує їжу
Має травні залози
Перетравлює їжу
Виділяє кислоту
Печінка:
Маса до 2 кг
Має дві долі
Утворює жовч
Фільтрує кров
Тонка кишка:
До 6 метрів
Має 3 відділи
Завершує перетравлення їжі
Всмоктує поживні речовини
Товста кишка:
До 2 метрів
Має велику кількість мікроорганізмів
Вода повертається в організм
Створюйте онлайн-тестидля контролю знань і залучення учнів до активної роботи у класі та вдома
Реєструючись, ви погоджуєтеся з угодою користувача та політикою конфіденційності.
«На Урок». Освітній інтернет-проект