Зазнач орган травної системи людини:
Визнач, у який відділ травного тракту попадає їжа з ротової порожнини:
Вибери назву зображеного органу травної системи:
Основні функції травної системи:
Виробляє сік з ферментами, що розщеплюють усі поживні речовини:
Залоза, що знешкоджує шкідливі речовини та отрути:
Визнач назву складової частини ротової порожнини:
Функції ротової порожнини у системі травлення:
На скільки молочних зубів є менше, ніж постійних:
Вибери кількість різців, які у нормі є у ротовій порожнині дорослої людини:
Під яким номером на зображенні зуба представлено емаль:
М'язовий орган, вкритий слизовою оболонкою, у якій розташовані смакові рецептори:
Характеристика зовнішньої сполучнотканинної оболонки шлунку:
Внутрішня слизова оболонка шлунку:
Визнач назву органу, представленого під номером 5:
Визнач характеристику печінки:
Визнач характеристику тонкого кишечника:
Вкажи характеристику дванадцятипалої кишки:
Встанови правильне визначення терміну «травлення»:
Функції дванадцятипалої кишки:
Функції печінки:
Є одночасно і травною залозою, і органом внутрішньої секреції:
Панкреатичний сік має:
Відбувається остаточне травлення, всмоктування води, формування калових мас:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома