Тренувальний тест № 2 КРОК 2 з кардіології

Додано: 5 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 70 разів
20 запитань
Запитання 1

У чоловіка 53 років, який знаходиться в палаті інтенсивної терапії кардіологічного відділення з гострим трансмуральним інфарктом міокарда передньо-перетинкової ділянки лівого шлуночка, виник напад шлуночкової тахікардії. Який з наведених нижче препаратів не слід застосовувати в даному


варіанти відповідей

Ритмілен

Новокаїнмід

Лідокаїн

Етмозин

Кордарон

Запитання 2

Жінка 74 років Скаржиться на різкі болі за грудиною з іррадіацією в спину, слабкість, серцебиття, яка виникла гостро після фізичного навантаження . Артеріальна гіпертонія понад 15 років. Об'єктивно: ЧСС 110 за хв., пульс слабого наповнення, особливо на правій руці, АТ праворуч і 80/60 мм рт. Ст., ліворуч - 170/90 мм рт. Ст. Тони серца глухі, акцент II тона над аортою. При Єхо-дослідженні: діаметр аорти 5,2 см, лівий шлуночок КДР 5,6 см. АСТ 0,72 мМ/л. год. Який попередній


варіанти відповідей

Розшаровуюча аневризма аорти.

Гострий інфаркт міокарда

Грудний радикуліт

Пароксизмальна тахікардія

Констриктивний перікардит

Запитання 3

Жінка 42 років викликала лікаря швидкої допомоги у зв'язку з раптовим нападом серцебиття, яке супроводжується загальною слабкістю, запамороченням. Пульс -200/хв., ритмічний, АТ-140/90 мм рт.ст. Лікар запідозрив надшлуночкову тахікардію, що і підтвердилось на ЕКГ. Який з наведених медикаментів буде найбільш ефективним в даній ситуації ?


варіанти відповідей

Верапаміл

Новокаїнамід

Кордарон

Ритмілен

Обзидан

Запитання 4

Пацієнтка 34 років відчула сильне серцебиття, запаморочення, виражену слабкість. Об’єктивно: хвора бліда, незначна активність призводить до появи запаморочення. Пульс – 200/хв, ритмічний, ниткоподібний, АТ – 80/50 мм рт. ст. ЕКГ- зубці Р не визначаються, R-R – однакові та складають 0,3 сек, QRS – 0,09 сек. З якого препарату найбільш доцільно почати невідкладну допомогу?


варіанти відповідей

АТФ

Кордарон

Лідокаїн

Новокаїнамід

Пропафенон

Запитання 5

У хворого 72 років з гострим інфарктом міокарда моніторна реєстрація ЕКГ виявила пароксизмальну шлуночову тахікардію. В цей же час у хворого розвинулася клініка гострої шлуночкової недостатності. АТ - 90/50 мм рт.ст. Що є найбільш ефективним і безпечним у лікуванні хворого ?


варіанти відповідей

Електроімпульсна терапія

Новокаїнамід

Лідокаїн

Кордарон

Мекситил

Запитання 6

Чоловік 29 років, після фізичного навантаження відчув сильне серцебиття, запаморочення. При огляді лікарем констатовано: Ps – 200 за 1 хв., ритмічний, ниткоподібний. АТ 90/60 мм рт. ст. На ЕКГ: зубці Р не визначаються, R/R однакові та складають 0,3 сек., QRS – 0,08 сек. В відведеннях V4-V6 косовисхідна депресія сегменту ST. Який препарат слід призначити хворому?


варіанти відповідей

Кордарон

 Мезатон

Хінідін

Строфантни

Лідокаін

Запитання 7

У хворого на ІХС, стабільну стенокардію ІІІ ФК, постінфарктний кардіосклероз, СН ІІ ст. з‘явились приступи миготливої аритмії, шлуночкова екстрасистолія, ЧСС поза приступом – 78 на хв.; АТ 110/70 мм. рт. ст. Який з антиаритмічних засобів найбільш ефективний на фоні антиангінальної терапії?


варіанти відповідей

Аміодарон

Пропранолол

Хінідін

Верапаміл

Аймалін

Запитання 8

У хворого виник напад складного порушення ритму серця : миготіння передсердь, пароксизм шлуночкової тахікардії. Назвіть універсальний протиаритмічний лікарський засіб, до сфери діяльності якого входить наведена патологія.


варіанти відповідей

Новокаїнамід

Лідокаін

Верапаміл

Строфантин

Пан ангін

Запитання 9

Жінка 43 років хворіє протягом 2 років на дилятаційну міокардіопатію, яка супроводжується пароксизмальною миготливою аритмією. Який з наведених препаратів буде найдоцільнішим для лікування пароксизмів в даному випадку?


варіанти відповідей

Аміодарон

Етмозин

Ацебуталол

Новокаїнамід

Дігоксин

Запитання 10

Чоловік 37 років скаржиться на серцебиття,задишку,перебої в роботі серця,запаморочення,швидку втомлюваність.При обстеженні виявили виражену кардіомегалію, глухі тони серця,систолічний шум на верхівці, ознаки декомпенсації IIА ст. На ЕКГ мерехтлива аритмія,блокада лівої ніжки пучка Гіса, зубці Т(-) в багатьох відведеннях. При ЕхоКГ виявили дифузну ділятацію порожнин серця, зниження скоротливості міокарда. Ймовірний діагноз?


варіанти відповідей

Ділятаційна кардіоміопатія

Гіпертрофічна кардіоміопатія

Ексудативний перикардит

Міокардит

Констриктивна кардіоміопатія

Запитання 11

Чоловік 56 років скаржиться на серцебиття, що раптово виникло 3 години тому. Об-но: Межі серця + 1 см вліво, тони приглушені, ритм неправильний, ЧСС= 135, ПС = 110/хв., АТ- 120/80 мм рт.ст. Печінка не пальпується, набряків немає. На ЕКГ - RR - 0,42-0,82 сек, зубці Р не виявляються. Який з препаратів здатний покращити інотропну функцію серця ?


варіанти відповідей

Дігоксин

Кардарон

Анаприлін

Хінідин

Новокаінамід

Запитання 12

У хвора 52 років, оперованої з приводу мітральної вади серця и з протезуванням клапану несподиванно вночі з`явилось почуття серцебиття. Об-но: АТ 135/80, ЧСС 108, ПС 88. На ЕКГ: Р відсутній, QRS без змін, PR = 0,88-0,60 сек.

Найбільш ефективним засобом для відновлення серцевого


варіанти відповідей

Кордарон

Анаприлін

Верапамил

Строфантин

Панангин

Запитання 13

Хворий 60 років скаржиться на серцебиття , задишку . Протягом 10 років хворіє на ІХС, біля півроку - аритмія. При аускультації тони серця аритмічні, різна гучність першого тону . ЧСС – 120 в хв Пульс 100 в хв., аритмічний , пульсові хвилі різної амплітуди . На ЕКГ: RR - 0,58 - 0,74 - 0,9 сек. Який препарат Ви рекомендуєте хворому?


варіанти відповідей

Дигоксин

Новокаінамід

Кардарон

Корглюкон

Лідокаїн

Запитання 14

Хворому 50 рокiв пiiсля обстеження в стацiонарi висталений дiагноз IXC: постiнфарктний кардiосклероз. Стенокардiя напруги, 3 ФК. Пiдiбрана медикаметозна терапiя, на фонi прийому якоi значно покращилася якiсть життя. Який з перерахованих призначених препаратiв доведено зменшуэ смертнiсть?


варіанти відповідей

Метопролол

Мілдронат

Нітросорбід

Корінфар

Панангін

Запитання 15

У жінки 43 років після вакцинації проти дифтерії через 8 днів з'явився озноб, лихоманка, інтенсивний давлячий біль в ділянці серця, серцебитття, задишка. Пульс-110/хв, аритмічний, АТ-100/70 мм рт.ст.Тони сердця ослаблені, над верхівкою вислуховується систолічний шум, ритм галопу, визначається екстрасистолія. Інші органи та системи – без патологічних змін. Який найбільш імовірний діагноз у хворої ?

варіанти відповідей

Гострий сироватковий міокардит

Гострий дифтерійний міокардит

Міокардіодистрофія

Гострий інфекційно-алергічний міокардит

Ішемічна хвороба сердця

Запитання 16

Підліток 16 р., який переніс 2 тижні тому “грип”, скаржиться на задуху при фізичному напруженні, слабкість, серцебиття. Блідий, ЧДД 24/хв., пульс аритмічний, слабкий. АД 80/40 мм рт.ст. Серцева тупість збільшена вліво і вправо. Тони глухі. Над легенями з двох сторін крепітація. Набряків немає. Печінка +1см. Діурез 300 мл. В сечі: відн.щ. 1020, білок 0,03 г/л; лейкоцитів 4-5; ер. 0-2 в п/з.Найбільш вірогідний діагноз :


варіанти відповідей

Гострий міокардит

Набряк легенів при гломерулонефриті

Гострий перикардит

Двостороннє запалення легень

Ревматичний ендокардит

Запитання 17

У хворого 62 р., через 1 рік після інфаркта міокарду виявлене порушення ритму серця,Об-но: ЧСС 88, АТ 165/100 мм рт. ст., На ЕКГ: зубець Q ( 0,04 мсек в IІІ, aVF, Т – негативний; зареєстровані часті та групові позачергові комплекси з QRS = 0,14 с, деформовані, Р відсутній перед QRS. Якому медикаментозному засобу слід надати перевагу?

варіанти відповідей

Атенололу

Дігоксину

Верапамілу

Новокаїнаміду

Панангіну

Запитання 18

Хворому з активним ревматичним процесом і аортальною вадою призначено лікування ацетилсаліциловою кислотою 2г\добу і дігоксином по 0,75 мг/добу. На 8-й день лікування у хворого з’явились слабкість, перебої в роботі серця, нудота. Об’єктивно: Пульс – 56 за 1 хв., аритмічний. АТ 110/70 мм рт. ст. ЕКГ – часті шлуночкові екстрасистоли, зміщення ST донизу. Яке ускладнення виникло у хворого?


варіанти відповідей

Дігіталісна інтоксикація

отруєння ацетилсаліциловою кислотою

Повна атріо-вентрикулярна блокада

Алергічна реакція на прийом медикаментів

Приєднання інфекційного ендокардиту

Запитання 19

 Чоловік 52 років скаржиться на напади стенокардії, що виникають при ходьбі до 500 м, перебої в роботі серця. Хворіє близько року. Об-но: ЧД 16 за 1 хв. Межі серця + 1 см вліво, тони приглушені, ЧСС=84 , поодинокі екстрасистоли, ПС =78 за 1 хв., АТ 150/100 мм рт.ст..Які з наведених препаратів показані для покращення довгострокового прогнозу


варіанти відповідей

Бета-блокаторів

Антагоністів кальцію

Препаратів калію

Етацизина

Пролонгованих нітратів

Запитання 20

У хворого 54 років на 3 день повторного інфаркту міокарда несподівано погіршався стан з непритомністю, зупинкою серцевої діяльності та дихання, АТ 0 мм рт. ст. На ЕКГ: часті нерегулярні хвилі, відмінні за формою та амплітудою. Завдяки терміново проведеним реанімаційним заходам серцева діяльність відновлена. З метою попередження розвитку ускладнення необхідно залучити в терапію:

варіанти відповідей

Кордарон

Новокаїнамід

 Етацизін

Лідокаїн

Верапаміл

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест