Тренувальний тест №5 КРОК 2 з кардіології

Додано: 8 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 84 рази
45 запитань
Запитання 1

Хворому 72 років у зв'язку з миготливою аритмією та проявами недостатності кровоообігу призначено фуросемід, дігоксин, інгібітори АПФ. На 5 день з початку лікування з'явились ниючі болі в животі, нудота, одноразове блювання. На ЕКГ: шлуночкова бігемінія, тривалість інтервалу PQ - 0,25 секунди, коритоподібне зміщення сегменту ST нижче ізолінії. Яке ускладнення найбільш вірогідно виникло у хворого?

варіанти відповідей

Дигіталісна інтоксикація

Інтоксикація фуросемідом

Гіперкаліємія

Інфаркт міокарду (абдомінальний варіант)

Медикаментозний гастрит

Запитання 2

У спортсмена 18 років під час проведення холтеровського моніторингу виявлені поодинокіі передсердні екстрасистоли. Скарг та змін з боку внутрішніх органів немає. Укажіть найкращу тактику ведення хворого.

варіанти відповідей

Утриматись від лікування

Провести курс рибоксину

Призначити белатаминал

Призначити верапамил per os

Прописати настій глоду

Запитання 3

Жінка 32 років, перенесла сальмонельоз За 2 – 3 тиждні після закінчення лікування почала відмічати задишку при ходьбі, колючий біль в ділянці серця, відчуття перебою, Об-но: межі серця розширені, тони глухі, екстрасістолія, набряки ніжніх кінцівок. ЕКГ – вольтаж знижений, АВ блокада ІІ ступеня, екстрасистолія. В крові – лейкоцитоз, прискорена ШОЕ, гіпергамаглоблінемія. Виберіть найбільш вірогідний попередній діагноз?


варіанти відповідей

Міокардит

Перікардит

Ендокардит

Кардіоміопатія

Ревматизм

Запитання 4

Чоловік 52 р. страждає нападами білю за грудниною (до 5 разів на добу), що виникають при ході. Об-но: Підвишенного живлення. Межі серця поширені вліво + 1 см, тони приглушені , ЧСС=ПС= 72/хв., АТ - 180/110 мм рт.ст. Печінка + 1 см, гомілки пастозні. На ЕКГ - гіпертрофія лівого шлуночка, поодинокі шлуночкові екстрасистоли. В даному випадку фукційний клас стенокардії залежить від:


варіанти відповідей

Толерантності до фізичного навантаження

Рівня артеріального тиску

Наявності порушення ритму

Наявності гіпертрофії лівого шлуночка

Симптомів серцевої недостатності

Запитання 5

Жінка 62 років хворіє на бронхіальну астму. Нещодавно з'явились болі за грудиною стенокардитичного характеру, перебої в роботі серця. Об'єктивно: t=36,6 С, пульс - 78 /хв, экстрасистолічна аритмія, АТ - 160/95 мм рт. ст., ЧД - 18/хв. В легенях вислуховується жорстке дихання з подовженим видохом, розсіяні сухі хрипи. Який з препаратів протипоказаний в даній ситуації?


варіанти відповідей

Обзідан

Коринфар

Нітросорбід

Сустак

Ритмілен

Запитання 6

Жінка 22 р. скаржиться на постійний біль на верхівці серця, перебої, задуху при ходьбі, слабкість. Хворіє 2 тижні після ГРВІ. Об-но: серцева тупість збільшена на 2 см. На верхівці І тон глухий, систолічний шум, ЧСС=П=96/хв., поодинокі екстрасистоли. В аналізах крові і сечі змін немає. На ЕКГ: РQ – 0,24 с, QRS – 0,10 с, амплітуда R знижена, T – сплощений. Призначте патогенетичне лікування:


варіанти відповідей

Глюкортикостероїди

Серцеві глікозиди

Амінохіноліни

Антибіотики

Антиарітмічні засоби (хінідин)

Запитання 7

Чоловік 52 років, інженер за професією, скаржиться на періодичну появу нападів серцебиття, які тривають 3-8 хв, а потім самостійно проходять. Повторні огляди та ЕКГ долідження не зафіксували порушення ритму. Який із спеціальних методів діагностики порушень ритму слід провести хворому в першу

варіанти відповідей

Холтерівське моніторування ЕКГ

Черезстравохідна електростимуляція серця

Велоергометричне дослідження

Внутрішньосерцеве електрофізіологічне дослідження

Проба з дозованим фізичним навантаженням на тредмілі

Запитання 8

У хворого З., 18 років, при значному фізичному навантаженні виникає біль в потиличній ділянці, втома. Вперше підвищений артеріальний тиск було виявлено півроку тому під час профогляду. Відмічається виражена гіпертрофія плечового поясу. Нижні кінцівки дещо гіпотрофічні, бліді, холодні на дотик. В бокових відділах грудної клітини виражена пульсація підшкірних судинних колатералів. Пульс 86 в 1 хвилину, аритмічний. АТ 180/95 мм рт. ст., на стегневих артеріях 80/40 мм рт. ст. Тони серця аритмічні, звучні, акцент П тона на аорті. Грубий систолічний шум в ділянці верхньої частини грудини і міжлопатковому просторі. Який діагноз є найбільш вірогідним?


варіанти відповідей

Коарктація аорти.

Феохромоцитома.

Есенціальна артеріальна гіпертонія.

Реноваскулярна гіпертонія.

Звуження отвору аорти.

Запитання 9

Хворий 38 років скаржиться на задишку при фізичному навантаженні, перебої в роботі серця, короткочасні запаморочення. До цього часу вважав себе здоровим. Об’єктивно: Пульс – 76 за 1 хв. АТ – 120/80 мм рт. ст. Ліва межа серця - на лівій середньо-ключичній лінії. Сістоличний шум у точці Єрба. На ЕКГ: ознаки гіпертрофії лівого шлуночка, зміщення ST донизу та негативні T в I, V5, V6. ЕхоКГ: задня стінка лівого шлуночка 1 см, міжшлункова перетинка 1,5 см, Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Гіпертрофічна кардіоміопатія

Безбольовий інфаркт міокарда

Недостатність аортального клапану

Аортальний стеноз

Запитання 10

У хворого 45 років протягом останнього року періодично в нічний час спостерігаються напади стискаючого болю за грудниною, які ірадіюють в ліву руку, тривають до 15 хв. Вдень хворий почуває себе здоровим, добре переносить фізичне навантаження. При знятті ЕКГ під час нападу спостерігали екстрасистолічну аритмію, підйом інтервала ST ізолінією в І та в 2-6 грудних відведеннях. Яка з наведених проб буде найбільш інформативною для діагностики виду стенокардії ?


варіанти відповідей

Проба з ергометрином

Проба з дозованим фізичним навантаженням

Черезстравохідна електрокардіостимуляція

Проба з В-блокаторами

Проба з ізопротеренолом

Запитання 11

Хворий 65 р. відчуває перебої в "серці". На ЕКГ передчасні розширені і спотворені комплекси QRS з довгою паузою після них. ЧСС 100 за 1 хв. АТ-100/60 мм рт. ст. Що з перерахованого найкраще застосувати у хворого?

варіанти відповідей

Лідокаїн.

Нітронг.

Сензіт.

Хінідин.

Запитання 12

Хворий 70 років скаржиться на слабкість , запаморочення , короткочасні періоди непритомності , біль в області серця . При аускультації серця – ЧСС- 40 за хв , тони ритмічні , І-й тон глухий , періодично значно посилений . АТ 180/90 мм рт ст . Найбільш ймовірною причиною гемодинамічних порушень у нього є :

варіанти відповідей

АВ блокада ІІІ ступеню

АВ блокада І ступеню

Брадисистолічна форма миготливої аритмії

Синусова брадикардія

Повна блокада лівої ніжки пучка Гіса

Запитання 13

Хвора 48 років, яка страждає на ревматизм, комбіновану мітральну ваду серця, звернулась за медичною допомогою в зв`язку з раптовою появою після фізичного навантаження серцебиття. Об-но: АТ 130/80, ЧСС 112, ПС 82, ритм неправильній. На ЕКГ: Р відсутній, QRS без змін, RR = 0,98-0,54 сек.. У хворої виникло ускладнення:


варіанти відповідей

Пароксизм миготіння передсердь

Надшлуночкова екстрасистолія

Шлуночкова екстрасистолія

 Пароксизмальна надшлуночкова тахікардія

Пароксизмальна шлуночкова тахікардія

Запитання 14

Хворий 37 років, який страждає ревматизмом, недостатністю мітрального клапану Н І, раптово відчув напад серцебиття. При обстеженні виявлено тахісистолічну форму миготливої аритмії та збільшення проявів серцевої недостатності, хрипи в нижніх ділянках легенів. З анамнезу відомо, що раніше у хворого порушення ритму не було. Який препарат найдоцільніше призначити?

варіанти відповідей

Дигоксин

Лідокаїн

Аміодарон

Пропранолол

Верапаміл

Запитання 15

У хворого 70 років, з ІХС та постінфарктним кардіосклерозом раптово з'явився напад серцебиття. Пульс - 140/хв, слабкий. АТ - 100/60 мм рт. ст. На ЕКГ - розширення комплексу QRS (0.13 сек) та негативні зубці Т в класичних відведеннях. Рефлекторні засоби, які застосовуються для зняття нападів серцебиття, ефекту не дали. Який препарат найдоцільніше використати в цьому випадку?


варіанти відповідей

Лідокаїн

Норадреналін

Строфантин

Верапаміл

Дигітоксин

Запитання 16

Чоловіку 75 років з діагнозом ІХС: кардіосклероз атеросклеротичній, миготлива аритмія, СН 2Б стадії та хронічним пієлонефритом призначений дигоксин. Перші 6 днів доза дигоксину дорівнювала 0,25 мг двічі на день, завдяки чому зменшились задишка, набряки, ціаноз. Однак на 7 добу у хворого з`явилась нудота. брадикардія. Яка найбільш імовірна причина інтоксикації дигоксином?

варіанти відповідей

Порушення елімінації препарату нирками

Занадто довгий прийом насичуючої дози

Перевищення добової насичуючої дози

Порушення метаболізму дигоксину у печінці

Відсутність у комплекси лікування унітіолу

Запитання 17

Чоловік 67 років звернувся до лікаря із скаргами на задишку, відсутність апетиту, набряки на гомілках. Три роки тому переніс інфаркт міокарду. Об-но: миготлива аритмія, ЧСС=ПС=76 за хв. Який з серцевих глікозидів є найбільш небезпечний

варіанти відповідей

Дигитоксин

Дигоксин

Целанід

Корглюкон

Строфантин К

Запитання 18

Вас терміново викликали в палату відділення загальної хірургії для надання допомоги хворому 35 років, після аппендектомії. Стан вкрай тяжкий: свідомість відсутня, шкірні покриви бліді, слизові ціанотичні, м`язова атонія, поодинокі поверхневі вдихи, пульс на променевій та сонній артеріях не визначається. На ЕКГ виявлено крупнохвильову фібриляцію шлуночків. Який терапевтичний захід слід здійснити в першу чергу?


варіанти відповідей

Електрична дефібриляція

Введення лідокаіну

Введення атропіну

Введення кальцію хлориду

Введення адреналіну гідрохлориду

Запитання 19

Хворий 48 років другу добу знаходиться в реанімаційному відділенні з приводу гострого передньоперегородкового інфаркту міокарда. Під час огляду раптово “захропів”, відзначалось одноразове тонічне скорочення скелетних м'язів, зіниці розширились, пульс на A. carotis відсутній. Що повинно бути зроблено в першу чергу?


варіанти відповідей

Електрична дефібріляція

 “Потрійний засіб” за Сафаром

Запис ЕКГ

Введення внутрісерцево адреналіну з атропіном

“Прекардіальний” удар в ділянку серця

Запитання 20

Хворий 48 років другу добу знаходиться в реанімаційному відділенні з приводу гострого передньоперегородкового інфаркту міокарда. Під час огляду раптово “захропів”, відзначалось одноразове тонічне скорочення скелетни м’язів, зіниці розширились, пульс на A. carotis відсутній. Що стало найбільш вірогідною причиною виникнення раптової кліничної смерті?


варіанти відповідей

Фібриляція шлуночків

Розрив міокарда, тампонада серця

Електромеханічна дисоціація

Тромбоемболія легеневої артерії

Приступ МАС Морганьі-Адамса-Стокса

Запитання 21

Хворий 58 років, що лікувався в стаціонарі з приводу нестабільної стенокардії при ходьбі раптово втратив свідомість, впав. Об’єктивно: пульсація на артеріях відсутня, зіниці вузькі, на світло не реагують, рідкі малоамплітудні рухи грудної клітки до 8-10 за 1 хв. АТ не визначається. На ЕКГ – синусоїдна крива з частими, різними по формі і амплітуді хвилями до 300 за 1 хв. Яке ускладнення виникло у хворого?


варіанти відповідей

Фібриляція шлуночків

Повна атріо-вентрикулярна блокада

Фібриляція передсердь

Асистолія шлуночків

Гостре порушення мозкового кровообігу

Запитання 22

Хворий К., 28 років. Скаржиться на слабкість, задишку, серцебиття. Об’єктивно: Шкірні покриви бліді, пульс 160 за 1 хв., ритмічний, слабкого наповнення, АТ 110/60 мм.рт.ст. Межі серця в нормі, тони серця ритмічні, ослаблені. На останній ЕКГ – синдром WPW. Хворому слід призначити:

варіанти відповідей

Кордарон

Верапаміл

Дігоксин

Обзідан

Лідокаїн

Запитання 23

Хворий 45 років з інфарктом міокарда.у ділянці передньої стінки лівого шдуночка відчув “завмирання” у роботі серця, посилилась слабкість, . На ЕКГ: ритм синусовий, ЧСС 78 за 1 хв. Періодично з’являються по 2-3 поширених шлуночкових комплекса тривалістю більш 0,18 сек., неправильної, поліморфної форми, після яких відмічаються повні компенсаторні паузи. Яке ускладнення інфаркту міокарда має місце?


варіанти відповідей

Шлуночкова екстрасистолія

Передсердна єкстрасистолия

Вузлова екстрасистолія

Шлуночкова тахікардія

Внутрішьошлуночкова блокада

Запитання 24

Чоловік 47 років скаржиться на періодичний головний біль, серцебиття і порушення серцевого ритму. Об-но: Тони серця приглушені, ЧСС=90 за 1 хв., АТ 170/100 мм рт.ст. На ЕКГ - гіпертрофія лівого шлуночка, шлуночкові екстрасистоли, 10 - 15 за 1 хв. Установлен діагноз гіпертонічної хвороби та ІХС. Для лікування хворого найкращим є препарат з групи

варіанти відповідей

Бетаблокаторів

 Інгібіторів АПФ

Діуретиків

Сімпатолітик

Нітратів

Запитання 25

У зв’язку з тривалим болем стенокардитичного характеру хворий 56 років госпіталізовано до лікарні, де виявлено підйом сегменту ST на 5 мм з формуванням зубця QR у відведеннях V1 –V4. У першу добу мав місце стан клінічної смертй, у подальшому - часті епізоди екстрасистолії, Який препарат вибору для постійного прийому в амбулаторних умовах для


варіанти відповідей

Атенолол

Верапаміл

Дигоксін

Нітросорбіт

Новокаінамід

Запитання 26

У хворого 28 років болі і припухлість колінного суглобу, задишка, "перебої" в діяльності серця, верхівковий поштовх не зміщений, діастолічний шум на верхівці і там же локальна вібрація грудної клітки в діастолі. Про яке захворювання можна


варіанти відповідей

Стеноз мітрального отвору.

Ревматоїдний артрит з ураженням серця.

Недостатність мітрального клапана.

Недостатність клапанів аорти.

Фібрінозний перикардит

Запитання 27

Жінка 67 років і скаржиться на ниючий біль у ділянці серця, перебої в його роботі, задишку під час руху. Об-но: Межі серця поширені вліво, тони приглушені, систолічний шум на аорті, ЧСС=88, одиничні екстрасистоли, ПС=84 за 1 хв., АТ 160/80 мм рт.ст.. На ЕКГ - гіпертрофія лівого шлуночка, часті передсердні екстрасистоли. Це порушення ритму вказує на підвищену імовірність виникнення


варіанти відповідей

Миготливої аритмії

Фібриляції шлуночків

Асистолії

Повної поперечної блокади

Шлуночкової тахікардії

Запитання 28

Хворий 48 р. скаржиться на запаморочення, які виникають вранці після підйому з ліжка, тривають 5-10 хв. Постійно приймає гипотіазид з приводу підвищення АТ. Змін загального стану та порушень на ЕКГ при звертанні в поліклініку не виявлено. Яке обстеження найкраще застосувати


варіанти відповідей

Холтерівське моніторування ЕКГ

Велоергометрія

Ехокардіографія

Рентгенографія черепу

Невідкладна консультація невролога

Запитання 29

У чоловіка , який знаходиться в ПІТ з приводу гострого інфаркту міокарда / перший день/ на ЕКГ зўявились шлуночкові екстрасистоли, 10 - 15 за 1 хв., інколи парні, недовгі “пробіжки” шлуночкової тахікардії У цій ситуаці найбільш корисне введення .


варіанти відповідей

Лідокаїна

Новокаїнаміда

Кордарона

Верапаміла

Анаприліна

Запитання 30

У хворої, що скаржиться на прогресуючу задишку, кровохаркання, раптово виникаюче серцебиття, діяльність серця аритмічна, тони різної звучності, Ps -108/хв. На верхівці серця трьохчленна мелодія, діастолічний шум. Яка найкраща подальша тактика лікування?


варіанти відповідей

Порадити мітральну комісуротомію

Призначити анаприлін

Призначити еуфілін

 Призначити фуроземід

Призначити преднізалон

Запитання 31

Хворий, 36 років, звернувся до дільничого лікаря зі скаргами на раптово виникаючі при фізичному навантаженні серцебиття, задишку. У 18 років лікувався з приводу гострої ревматичної лихоманки.При аускультації над верхівкою серця вислуховується трехчленний ритм, хлопаючий 1 тон, діастоличний шум з пресистолічним посиленням. . Яке порушення ритму вірогідніше розвивається у хворого?


варіанти відповідей

Миготлива аритмія.

Синусова тахікардія.

Суправентрикулярна тахікардія.

Шллуночкова тахікардія

Вузлова тахікардія.

Запитання 32

Хвора 62 років скаржиться на задишку при фізичному навантаженні, набряки ніг. 3 роки тому перенесла трансмуральний інфаркт міокарду. Об’єктивно: ортопное, акроціаноз. . ЧСС – 108 за 1 хв. АТ – 140/80 мм рт. ст. Пульс –82 за 1 хв., миготлива аритмія . ЧД – 22 за 1 хв. Тони серця послаблені, над верхівкою систолічний шум Дихання жорстке, в нижніх відділах незвучні дрібнопухирчасті хрипи. Печінка на 4 см нижче правої реберної дуги. Хворий отримує дігоксин та сечогонні. Що ще обов,язково потрібно використати у лікуванні?



варіанти відповідей

Інгібітори АПФ

мілдронат

препарати калію

АТФ-лонг

верапаміл

Запитання 33

Хвора 26 років страждає ревматизмом с 15 років. Перенесла 2 ревматичні напади 4 роки тому. Протягом останніх 6 місяців виникали пароксизми миготливої аритмії 1 раз у 2-3 місяця. Який варіант антиаритмічної терапії або тактики Ви пропонуєте?


варіанти відповідей

Профілактичний прийом кордарону

Негайна госпіталізація

Дефібрілляція

Прийом лідокаїну

Призначення гепарину

Запитання 34

Чоловік 47 р. скаржиться на напади серцебиття, що виникають без помітної причини. Об-но: Межі серця поширені вліво + 1,5 см, тони приглушені, ритм правильний, ЧСС - 72 /хв., АТ - 160/100 мм рт.ст. Печінка не збільшена, набряків немає. На ЕКГ: під час нападу - ЧСС= 180 за 1 хв., поза нападом - гіпертрофія лівого шлуночка, PQ=0,08 сек., QRS= 0,13 сек, дельта-хвиля. Вкажіть найбільш імовірний механізм порушення ритму?


варіанти відповідей

Механізм re-entry (повторний вхід збудження)

Триггерний автоматизм

Патологічний автоматизм

Постдеполяризація

Блокада входу

Запитання 35

Хворий 58 років, який на протязі 8 років страждає артеріальною гіпертензією і переніс рік тому інфаркт міокарда, при фізичному навантаженні відчув серцебиття. Об-но: набряків немає, I тон послаблений, ЧСС 148, PS 102, АТ 140/90, дихання везикулярне. На ЕКГ: зубець Р відсутній, інтервали R-R різні,частота шлуночкових скорочень 132-168. Ритм було відновлено внутрішньовенним введенням етацизіну. Для попередження виникнення даного порушення ритму доцільно


варіанти відповідей

Метопролол

Мекситіл

Етацизін

Верапаміл

Панангін

Запитання 36

Після ліквідації пароксизму миготливої аритмії у хворого раптово виникли біль в грудній клітці, задишка. Об’єктивно: шкіра покрита потом, шийні вени набухлі, очі широко відкриті. Пульс малий, 140 за хв., АТ- 80/40 мм рт.ст. На ЕКГ поворот відхилення осі серця вправо. Яке ускладнення виникло?


варіанти відповідей

Тромбоемболія легеневої артерії

Інфаркт міокарда

Розрив міжшлуночкової перегородки

Тампонада серця

Серцева астма

Запитання 37

Чоловік 35 років звернквся до кардіолога з приводу серцебиття,болей в ділянці серця,запаморочення.Хворіє біля 10 років.При обстеженні виявили блідість шкірних покровів,наявність симптомів Мюссе і Квінке, а також діастолічний шум над аортою з розповсюдженням вліво і вниз.Який інший симптом може відповідати цьому


варіанти відповідей

Підсилена пульсація сонних артерій

Мерехтлива аритмія

Зменшення пульсового АТ

Гіпертрофія правого шлуночка

Малий твердий пульс

Запитання 38

Пацієнт 72 років, з дрібновогнищевим інфарктом міокарда в анамнезі, скаржиться на серцебиття, задуху при помірному фізичному навантаженні. Об’єктивно: ритм серцевої діяльності неправильний, ЧСС – 96/хв., тони серця послаблені, систолічний шум над аортою, ЧД - 16/хв. При ЕКГ-дослідженні виявлено: відсутність зубців Р у всіх відведеннях, різні відстані між R-R, хвилі найкраще виражені у V1. Про яке порушення ритму серцевої діяльності слід думати?


варіанти відповідей

Миготливу аритмію

Шлуночкову екстрасистолію

Передсердну екстрасистолію

Атріовентрикулярну блокаду

Неповну блокаду правої ніжки пучка Гіса

Запитання 39

У чоловіка 53 років, який знаходиться в палаті інтенсивної терапії кардіологічного відділення з гострим трансмуральним інфарктом міокарда передньо-перетинкової ділянки лівого шлуночка, виник напад шлуночкової тахікардії. Який з наведених нижче препаратів не слід застосовувати в даному


варіанти відповідей

Ритмілен

Новокаїнмід

Лідокаїн

Етмозин

Кордарон

Запитання 40

Жінка 74 років Скаржиться на різкі болі за грудиною з іррадіацією в спину, слабкість, серцебиття, яка виникла гостро після фізичного навантаження . Артеріальна гіпертонія понад 15 років. Об'єктивно: ЧСС 110 за хв., пульс слабого наповнення, особливо на правій руці, АТ праворуч і 80/60 мм рт. Ст., ліворуч - 170/90 мм рт. Ст. Тони серца глухі, акцент II тона над аортою. При Єхо-дослідженні: діаметр аорти 5,2 см, лівий шлуночок КДР 5,6 см. АСТ 0,72 мМ/л. год. Який попередній


варіанти відповідей

Розшаровуюча аневризма аорти.

Гострий інфаркт міокарда

Грудний радикуліт

Пароксизмальна тахікардія

Констриктивний перікардит

Запитання 41

Жінка 42 років викликала лікаря швидкої допомоги у зв'язку з раптовим нападом серцебиття, яке супроводжується загальною слабкістю, запамороченням. Пульс -200/хв., ритмічний, АТ-140/90 мм рт.ст. Лікар запідозрив надшлуночкову тахікардію, що і підтвердилось на ЕКГ. Який з наведених медикаментів буде найбільш ефективним в даній ситуації ?


варіанти відповідей

Верапаміл

Новокаїнамід

Кордарон

Ритмілен

Обзидан

Запитання 42

Пацієнтка 34 років відчула сильне серцебиття, запаморочення, виражену слабкість. Об’єктивно: хвора бліда, незначна активність призводить до появи запаморочення. Пульс – 200/хв, ритмічний, ниткоподібний, АТ – 80/50 мм рт. ст. ЕКГ- зубці Р не визначаються, R-R – однакові та складають 0,3 сек, QRS – 0,09 сек. З якого препарату найбільш доцільно почати невідкладну допомогу?


варіанти відповідей

АТФ

Кордарон

Лідокаїн

Новокаїнамід

Пропафенон

Запитання 43

У хворого 72 років з гострим інфарктом міокарда моніторна реєстрація ЕКГ виявила пароксизмальну шлуночову тахікардію. В цей же час у хворого розвинулася клініка гострої шлуночкової недостатності. АТ - 90/50 мм рт.ст. Що є найбільш ефективним і безпечним у лікуванні хворого ?


варіанти відповідей

Електроімпульсна терапія

Новокаїнамід

Лідокаїн

Кордарон

Мекситил

Запитання 44

Чоловік 29 років, після фізичного навантаження відчув сильне серцебиття, запаморочення. При огляді лікарем констатовано: Ps – 200 за 1 хв., ритмічний, ниткоподібний. АТ 90/60 мм рт. ст. На ЕКГ: зубці Р не визначаються, R/R однакові та складають 0,3 сек., QRS – 0,08 сек. В відведеннях V4-V6 косовисхідна депресія сегменту ST. Який препарат слід призначити хворому?


варіанти відповідей

Кордарон

 Мезатон

Хінідін

Строфантни

Лідокаін

Запитання 45

У хворого на ІХС, стабільну стенокардію ІІІ ФК, постінфарктний кардіосклероз, СН ІІ ст. з‘явились приступи миготливої аритмії, шлуночкова екстрасистолія, ЧСС поза приступом – 78 на хв.; АТ 110/70 мм. рт. ст. Який з антиаритмічних засобів найбільш ефективний на фоні антиангінальної терапії?


варіанти відповідей

Аміодарон

Пропранолол

Хінідін

Верапаміл

Аймалін

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест