Трудове навчання, 5 клас, розділ 2, модуль 1. Культура споживання їжі.

Додано: 30 квітня 2023
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 240 разів
12 запитань
Запитання 1

Дайте визначення "Меню - це ..."

варіанти відповідей

перелік страв на вибір за святковим столом, який можемо знайти в мережі "Internet".

перелік страв на вибір за святковим столом.

перелік страв, закусок, десертів та інших кулінарних виробів і напоїв, запропонованих гостям.

Запитання 2

Оберіть із запропонованих варіантів основні складові вдалого святкового вечора.

варіанти відповідей

належне сервірування, смачно приготовані страви

правильно складене меню

правильно подані страви 

гарно обраний одяг

Запитання 3

Що потрібно враховувати під час складання меню?

варіанти відповідей

Наявність продуктів

Смаки гостей

Сезонність продуктів

Запитання 4

Дайте визначення "Сервірування - це ..."

варіанти відповідей

правила підготовки посуду до прийняття їжі.

техніка підготовки страв до прийняття в їжу.

мистецтво підготовки столу до прийняття їжі.

Запитання 5

Дайте визначення "Композиція - це ..."

варіанти відповідей

виготовлення вишуканих страв.

створення витворів мистецтва.

поєднання розрізнених складових частин у гармонійне єдине ціле.

Запитання 6

Як зазвичай кладуть ножі відносно тарілки?

варіанти відповідей

Праворуч, лезом до неї

Праворуч, лезом від неї

Ліворуч, лезом до неї

Ліворуч, лезом від неї

Запитання 7

Як зазвичай кладуть виделку відносно тарілки?

варіанти відповідей

правору, вістрями зубців вгору

байдуже

ліворуч, вістрями зубців вгору

Запитання 8

Якщо подіють перші страви, де повинна знаходитись ложка?

варіанти відповідей

ліворуч, біля ножа 

байдуже

праворуч, біля ножа 

Запитання 9

Де ставлять спеції, хлібницю, масельничку, цукорницю (в ній має бути ложечка для цукру або щипчики для цукру-рафінаду), вазу з варенням або лимоном?

варіанти відповідей

Там, де є вільне місце.

Поруч зі столом

Посередині столу

Запитання 10

Чи потрібно відкривати мінеральні води та соки перед подачею на стіл?

варіанти відповідей

Кожен зможе відкрити собі сам

Так

Ні

Запитання 11

Чи вірне твердження "Перед тим, як подати солодкі страви, рекомендується прибрати зі столу використаний посуд, хліб, спеції"?

варіанти відповідей

Так

Ні

За бажанням гостей

Запитання 12

Коли зазвичай подвють солодкі страви?

варіанти відповідей

На початку святкового обіду

Кожному гостю окремо, в залежності від швидкості вживання основних страв

Наприкінці святякового обіду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест