Дайте визначення "Меню - це ..."
Оберіть із запропонованих варіантів основні складові вдалого святкового вечора.
Що потрібно враховувати під час складання меню?
Дайте визначення "Сервірування - це ..."
Дайте визначення "Композиція - це ..."
Як зазвичай кладуть ножі відносно тарілки?
Як зазвичай кладуть виделку відносно тарілки?
Якщо подіють перші страви, де повинна знаходитись ложка?
Де ставлять спеції, хлібницю, масельничку, цукорницю (в ній має бути ложечка для цукру або щипчики для цукру-рафінаду), вазу з варенням або лимоном?
Чи потрібно відкривати мінеральні води та соки перед подачею на стіл?
Чи вірне твердження "Перед тим, як подати солодкі страви, рекомендується прибрати зі столу використаний посуд, хліб, спеції"?
Коли зазвичай подвють солодкі страви?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома