Творчість Сандро Боттічеллі

Додано: 19 січня 2021
Предмет: Мистецтво, 11 клас
Тест виконано: 6 разів
12 запитань
Запитання 1

У позі дівчини помітний вплив класичної грецької скульптури. Те, як вона спирається на одну ногу, лінія стегна, цнотливий жест рукою і самі пропорції тіла засновані на каноні гармонії й краси, розробленому ще Поліклетом і Праксителем. Назвіть героїню з фрагменту відомого полотна?

варіанти відповідей

Грація

Діана

Флора

Венера

Запитання 2

Перед вами фрагмент відомої роботи Боттічеллі, назвіть сюжет і назву картини.

варіанти відповідей

Весна

Зефір з дружиною Флорою

Аполлон і Дафна

Народження Венери

Запитання 3

Відома картина, як вона звучить італійською?

варіанти відповідей

Прімавера

Примабалерина

Прінтскрін

Примадонна

Запитання 4

Уважно прочитайте опис: "Гай і галявина були типовим топосом райського саду в тосканській літературі 14-15 століть. На передньому плані зображено переважно помаранчеві дерева з яскравими плодами й цвітом. Окрім того на картині зображено інші дерева й кущі: лаврові кущі, миртовий кущ, а також хвойні рослини (можливо тис), шишки й глиця кипарисів. Квітуча галявина всіяна різноманітними квітами. Фахівці нарахували 190 квітів, 138 з яких вдалося ідентифікувати. Боттічеллі надзвичайно ретельно відтворив півники, незабудки, дзвіночки, гвоздики, маргаритки, волошки, кульбаби, левкої, гіацинти, жовтець, квіти суниці, троянди. Вкажіть пору року (назва картини) і одного з персонажів.

варіанти відповідей

Літо

Венера

Флора

Весна

Запитання 5

Контраст алегорії кохання і війни широко висвітлений гуманістами, зокрема у творчості Лоренцо Медічі та філософських роздумах Джованні Піко делла Мірандола, дослідника гармонії суперечностей. Сцена з сатирами могла бути наслідуванням грецького поета Лукіана, який писав про купідонів, що граються зброєю Македонського, яких Боттічеллі заступив сатирами, що мали символізувати хтивість. Хто зображений на фото?

варіанти відповідей

Александр і Роксана

Венера і Марс

Гера і Зевс

Аполлон і Дафна

Запитання 6

Картина "Венера і Марс" має два послання, перше дуже помітне, говорить про кохання, яке вичерпує чоловіка, але додає сили жінці. Друге ж послання, дуже приховане, окреслене як Omnia vincit Amor.....

варіанти відповідей

Кохання має ціну

Кохання-зітхання

Кохання все переможе

Кохання не існує

Запитання 7

Типове флорентійське тондо підкреслює витончений характер живопису Сандро Боттічеллі. Кругла форма дає художнику можливість проводити оптичні експерименти. Полотно 1485 року, завдяки особливому згину кривих ліній і загальним круговому ритму справляє враження картини, написаної на опуклій поверхні. Назвіть назву картини.

варіанти відповідей

Мадонна з дитям

Мадонна з ангелами

Мадонна магніфікат

Мадонна з хлопчиком

Запитання 8

Назвіть полотно...?

варіанти відповідей

Портрет Джуліано Медичі

Святий Себастьян

Юність Мойсея

Автопортрет Сандро Боттічеллі

Запитання 9

Вона була коханою Джуліано Медічі, молодшого брата флорентійського правителя Лоренцо Медічі. Вважалася першою красунею флорентійського Ренесансу, за свою красу отримала прізвисько Незрівнянної і Прекрасної. Назвіть її ім'я (назва картини).

варіанти відповідей

Портрет Джованни Альбіцці

Портрет Мони Лізи

Портрет Мадонни Корсіні

Портрет Симонетти Веспуччі

Запитання 10

Після зближення папи і Лоренцо Медічі у 1484 році була запрошена група флорентійських художників до Рима, де разом з умбрійскими майстрами у 1481-83 рр. вони прикрасили стіни фресками на біблійні теми. Це були Сандро Боттічеллі, П'єтро Перуджіно, Доменіко Гірляндайо та Козімо Росселлі, за участю своїх помічників: Пінтуріккіо, Луки Сіньйореллі, Бартоломео делла Гатта, Давіда Гірландайо, П'єро ді Козімо, Б'яджо д'Антоніо. Ці фрески містили безліч портретних фігур (в збережених 12 фресках налічується не менше сотні). Спочатку фресок було 16, але збереглося 12.

варіанти відповідей

Баптистерій

Сікстинська капела

Палаццо Медічі Ріккарді

Вілла Дель Поджо Імперіале

Запитання 11

Дослідники відносять портрет до 1475 року. Ранній період перебування картини залишається невідомим, а це майже 200 років. Невідомо, хто замовив портрет.

варіанти відповідей

Портрет Джуліано Медічі

Портрет невідомого з медаллю Козімо Медічі Старшого

Портрет Святого Себастьяна

Автопортрет Сандро Боттічеллі

Запитання 12

Цей полотно, виконане темпераментним живописом, датується 1467 р., і знаходиться у музеї, Франція. 

варіанти відповідей

Мадонна Євхарістії

Мадонна Корсіні

Мадонна з немовлям

Мадонна Магніфікат

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест