УКРАЇНА – НЕЗАЛЕЖНА ДЕРЖАВА

У світі існує багато наук. Серед них важливе місце займає історія, яка досліджує життя людей з найдавніших часів до сьогодення. Ви будете вивчати на уроках історії життя людства у різні історичні часи на території нашої країни.

Ми живемо в Україні. Для всіх українців вона є Батьківщиною. Столицею України є місто Київ, а найбільшою рікою нашої держави є Дніпро. Омивають південні береги нашої країни два моря – Чорне та Азовське.

Україна має свої державні символи: прапор, герб і гімн. Державний прапор України має два кольори – синій і жовтий. Гімн нашої держави називається «Ще не вмерла України». Його написав Павло Чубинський, а музику до нього – Михайло Вербицький. Український герб – тризуб. Україна поділяється на територіально-адміністративні частини – області. Їх 24 та Автономна Республіка Крим. Області поділяються на менші частини – райони. У районах розташовані міста й села, у яких ви проживаєте. Місце, де ви народилися, зробили свої перші кроки, сказали перші слова, пішли до школи, називається малою Батьківщиною.

На знайомій вулиці розташований ваш рідний будинок, у якому мешкають найбільш рідні й близькі вам люди – мама, тато, братик чи сестричка. Це ваша сім’я. Історія кожної сім’ї утворює історію нашої країни, тому ви повинні знати про минуле ваших рідних і близьких

Додано: 16 вересня
Предмет: Історія України, 7 клас
6 запитань
Запитання 1

Історія – це наука про:

варіанти відповідей

людей

 минуле людства

тварин

Запитання 2

Наша країна називається:

варіанти відповідей

Уругвай

Угорщина

Україна

Запитання 3

Столиця нашої країни – місто:

варіанти відповідей

Львів

Київ

Харків

Запитання 4

Виберіть герб України:

варіанти відповідей
Запитання 5

Гімн України називається:

варіанти відповідей

Заповіт

Каменярі

Ще не вмерла України...

Запитання 6

Виберіть прапор України:

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест