Українські різдвяні традиції

Додано: 12 січня 2021
Предмет: Музичне мистецтво, 6 клас
Тест виконано: 53 рази
11 запитань
Запитання 1

1.Як ще називають вечір напередодні Різдва?

варіанти відповідей

1. Маланка

2. Щедрий вечір

3.Ніч на Андрія

4. Вілія

Запитання 2

2. Які страви зазвичай готують на Святвечір?

варіанти відповідей

1. 12 пісних страв

2. 12 скоромних страв (чим більше м`яса, тим кращим буде врожай)

3.готують лише кутю та книші

4.нічого не готують, дотримуються найбільш жорстокого посту- на воді зі шматочком хлібу

Запитання 3

3. Що таке дідух?

варіанти відповідей

1.різдвяна зірка, яку носять з собою колядники

2.букет сушених квітів, який мав стояти в хаті з літа аж до самого Різдва

3.різдвяний круглий пиріг з начинкою з маку

4.житний, пшеничний або вівсяний сніп, який ставили на покутті стола, один з головних символів Різдва

Запитання 4

4. Яку з різдвяних страв наділяли таким символічним значенням: символ Сонця, світла, слова Божого?

варіанти відповідей

1.кутю

2.товчений мак

3.млинці

4.вареники

Запитання 5

5. На перший день Різдва готували безліч смачних м’ясних страв. Серед них і «драглі». Що це?

варіанти відповідей

1.холодець

2.галушки з м`ясом

3.пиріжки з тельбухами

4.пальцьопхані ковбаси

Запитання 6

6. На Святвечір зазвичай готують борщ «з вушками». Що то за вушка?

варіанти відповідей

1.невеликі пісні "вареники" з картоплею, грибами чи оселедцем

2.звісно, копчені свинячі вушка

3. солодкі галушки, вимочені в меду

4.так називали копчені груші, які додавали для більш виразного смаку

Запитання 7

7. Якщо вам запропонують різдвяний шпондер, то що ви отримаєте?

варіанти відповідей

1.яблучний пиріг з вершками та цукатами

2.копчену ковбасу з гречкою

3.запечений свинячий підчеревок

Запитання 8

8. Коляд, коляд, колядниця…. А що далі?

варіанти відповідей

1.я у мами жартівниця

2.добра з медом паляниця

3.добра молода вовчиця

4.добра з м`ясом паляниця

Запитання 9

9. Навіщо люди залишають після зимових свят трохи різдвяного хліба?



варіанти відповідей

1.Просто залишають на чорний день

2.Вони вірять в його цілющу силу від різних хвороб

3.Весь ритуальний хліб було важливо з’їсти саме в день свята, на потім нічого не залишали

4.З нього робили сухарі та додавали їх в різні страви "на щастя"

Запитання 10

10.Як перекладається з угорської слово «бограч»? Цю страву в окремих місцях на заході України також традиційно готують на Різдво.



варіанти відповідей

1.Перець

2.Котел, казан

3.В'ялене м'ясо

4.Гострий

Запитання 11

11. Що таке «керечун»?

варіанти відповідей

1.Гостра страва зі свинини

2.Ритуальний різдвяний хліб

3.Спеціальний святковий кожух, який мав вдягати господар оселі на Святвечір




Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест