1.Як ще називають вечір напередодні Різдва?
2. Які страви зазвичай готують на Святвечір?
3. Що таке дідух?
4. Яку з різдвяних страв наділяли таким символічним значенням: символ Сонця, світла, слова Божого?
5. На перший день Різдва готували безліч смачних м’ясних страв. Серед них і «драглі». Що це?
6. На Святвечір зазвичай готують борщ «з вушками». Що то за вушка?
7. Якщо вам запропонують різдвяний шпондер, то що ви отримаєте?
8. Коляд, коляд, колядниця…. А що далі?
9. Навіщо люди залишають після зимових свят трохи різдвяного хліба?
10.Як перекладається з угорської слово «бограч»? Цю страву в окремих місцях на заході України також традиційно готують на Різдво.
11. Що таке «керечун»?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома