Урок 25. Приготування страв з м’яса смаженого великими шматками

Додано: 23 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 294 рази
10 запитань
Запитання 1

М’ясо слід смажити на добре розігрітій з жиром сковорідці. Готовність м’яса визначають по наявності:

варіанти відповідей

Румяної кірочки

Червоного м’ясного соку

Наявності солі

Запитання 2

Яку частину з яловичини використовують для смаження?

варіанти відповідей

Лопаткову

Шийну

Вирізку

Запитання 3

Під час смаження при сильному нагріванні колаген встигає перейти у:

варіанти відповідей

Глютин

Еластин

Міозин

Запитання 4

Великі шматки м’яса призначені для смаження, мають бути масою:

варіанти відповідей

0,5-1 кг

1-2 кг

3-4 кг

Запитання 5

М’ясо лопаткової частини при смаженні великими шматками

варіанти відповідей

Згортають рулетом

Панірують в білій паніровці

Згортають конвертом

Запитання 6

Щоб кірочка була рівномірною у м’яса смаженого, необхідно спочатку:

варіанти відповідей

Попередньо посолити

Обсмажити на плиті

Обдати окропом

Запитання 7

Температура для смаження м’яса:

варіанти відповідей

120-160°C

180°C

200-250°C

Запитання 8

Готове смажене м’ясо нарізають

варіанти відповідей

Під кутом 45°

Уздовж волокон

Упоперек волокон

Запитання 9

Для страви «Полядвиця» використовують м’ясо :

варіанти відповідей

Вирізку з яловичини

Тазову частину з телятини

Шийну частину свинини

Запитання 10

М’ясо стане твердим, якщо при смаженні в жаровій шафі поливати:

варіанти відповідей

М’ясним соком

Холодною водою

Гарячим бульйоном

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест